Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix schakelt Robert De Niro in voor criminele Formule 1-film

Robert De Niro die Max Verstappen speelt, zelfs Lucasfilm heeft daar niet de de-aging-technologie voor. Toch komen we in de buurt met The Formula, een nieuw filmproject van Netflix.

De streamingdienst komt met een film die de Formule 1 als setting heeft. De regie komt in handen van Gerard McMurray. Een nieuwkomer die naast The First Purge amper noemenswaardige films op zijn CV heeft staan. Maar hé, je moet ergens beginnen!

The Formula

De beste man is in ieder geval ambitieus. Hij produceert The Formula met zijn recentelijk opgerichte productiebedrijf, genaamd Buppie Productions. Voor zijn eerste project voor Netflix schakelt hij de hulp in van grote namen: ook Robert De Niro speelt een rol achter de camera als producent. Die neemt ook Jane Rosenthal mee, producente van The Irishman.

Genoeg ervaren namen dus. De film volgt een groot Formule 1-talent dat door omstandigheden voor de criminaliteit moet kiezen, om de enige familie die hij nog over heeft te redden. Hij wordt gedwongen om als coureur aan de slag te gaan in het criminele circuit. Hij is degene die achter het stuur zit in de getaway car. De auto waarin criminelen ontsnappen na een geslaagde bankoverval bijvoorbeeld.

Netflix schakelt grote namen in

Met die synopsis moeten we het voorlopig doen, want verder is er wat verhaal betreft weinig of niks bekend over The Formula. Wel is al bekend dat John Boyega en Robert De Niro een grote rol in de Netflix Original gaan spelen.

Het is tof om te zien dat Boyega alsnog grote rollen krijgt, nadat hij zich publiekelijk zeer negatief uitliet over Star Wars en Disney. In het ons kent ons-wereldje dat Hollywood heet kun je dan al snel uitgespuugd worden. Onlangs was hij nog te zien in Steve McQueen’s Red, White and Blue. Op dit moment is hij bezig met They Cloned Tyrone, een film waarin hij naast Jamie Foxx speelt.

Geduld

Het is helaas onbekend wanneer The Formula uit gaat komen op Netflix. Fans van Formule 1 kunnen in de tussentijd nog eens Drive to Survive aanslingeren op de streamingdienst, al is Max Verstappen niet zo blij met die Netflix Original.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.