Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 27 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe BMW M5 CS is sterker en stijlvoller dan ooit

BMW M GmbH heeft met de M5 CS meest de meest krachtige M5 ooit onthuld. Het aantal pk is toegenomen, terwijl de auto lichter is geworden.

BMW M GmbH is een apart onderdeel van de Duitse autofabrikant. De divisie, ook bekend als ‘M’, werd ooit opgericht om het raceprogramma van de autobouwer te vergemakkelijken. Tegenwoordig houdt M GmbH zich bezig met de ontwikkeling van sportvarianten van personenauto’s, om te concurreren met de Audi RS-modellen en de Mercedes-Benz AMG-modellen.

De krachtige BMW M5 CS

De BMW M5 CS is de nieuwste auto uit de M-stal. Met 750 Nm koppel en 635 pk (10 pk meer dan zijn voorganger) is het de sterkste M5 ooit. Het vermogen wordt geleverd door een 4.4 liter V8-motor.

Tegelijkertijd is de BMW M5 CS lichter geworden, en dat betekent natuurlijk dat je lekker snel optrekt in deze wagen. In exact 3 seconden bereik je vanuit stilstand de 100 kilometer per uur. De aanwezige vierwielaandrijving speelt daarbij ook een rol. Na 7,3 seconden zit je op de 200 kilometer en de topsnelheid is begrensd op 305 kilometer per uur.

Design en prijs

Naast zijn brute prestaties valt de BMW M5 CS op door zijn stijlvolle donkergroene kleur. Dit matcht perfect met de in goudbrons uitgevoerde grille, velgen en andere details. Op de grille prijkt een M5 CS-logo en net als bij de M2 zijn de motorkap, frontsplitter, buitenspiegels, achterspoiler, diffuser en motorafdekking gemaakt van koolstofvezel.

bmw m5 cs

Zo zit de auto vol met nog veel meer luxe en heerlijke details. Goedkoop is de BMW M5 CS natuurlijk niet. In Nederland betaal je 224.523 euro voor dit stijlvolle racemonster. Hij wordt vanaf het voorjaar in 2021 geleverd en is per direct te bestellen. Lees hier meer over dit puike staaltje vakmanschap uit München.

bmw m5 cs

🚘 Check ook: Een kijkje in de Aston Martin DB5 Goldfinger, vol Bond-gadgets

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.