Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Disney+ schotelt fans draken, kung-fu en een criminele baby voor

No Time to Die, Uncharted, Morbius: Hollywood is opnieuw massaal bioscoopfilms aan het uitstellen. Het lijkt er sterk op dat filmliefhebbers de komende tijd weer weinig hebben om naar uit te kijken. Gelukkig kiezen studio’s steeds vaker voor een dubbele lancering: zowel in de bioscoop als op streamingdiensten. Maak kennis met Disney’s Raya and the Last Dragon.

Zo is de kans groot dat de release van Godzilla vs. Kong gewoon door gaat. Hetzelfde geldt voor andere films die Warner Bros. ook meteen op HBO Max zet. Of denk aan de indrukwekkende line-up van Netflix, waaronder Oscars-favoriet Malcolm & Marie.

Raya and the Last Dragon

Voor fans van The Legend of Korra en de betere Disney-film is 5 maart een hoogtepunt om naar toe te leven. Dan hebben we het over Raya and the Last Dragon. Een verrassend volwassen en grimmige animatiefilm die zowel in de bioscoop als op Disney+ uitkomt. Helaas wel in Premier access. Oftewel, je moet net zoals voor Mulan de eerste paar weken bijbetalen om alvast toegang te krijgen tot de film.

Een gloednieuwe trailer laat zien wat je dan gaat krijgen. Raya, ingesproken door Star Wars-ster Kelly Marie Tran, stelt een team van krijgers en oplichters samen, inclusief een criminele baby. Samen gaan ze op pad om de laatste draak uit de naam van de film te zoeken. Een mythische draak die haar volk kan gaan redden. Klein probleem: de draak, ingesproken door Awkwafina, is niet zo heroïsch als Raya hoopte.

Uniek avontuur

De toon, setting en persoonlijkheden die de trailer naar voren schuift zijn vrij uniek voor Disney. Het schetst een plaatje dat in contrast staat tot de standaard prinsessen-avonturen waarmee het bedrijf schathemeltjerijk is geworden. Daarmee belooft Raya and the Last Dragon een verfrissende ervaring te worden, met alle kung-fu-actie van dien. Dit wordt duidelijk een avontuur dat zowel jong als oud zal bekoren.

Oh ja, en vergeet de technologische kunsten niet die Disney hier tentoonstelt. Elke nieuwe (Pixar)film die het bedrijf uitbrengt markeert steevast verschillende technologische doorbraken. Ook Raya and the Last Dragon belooft op zijn minst en schitterende demonstratie te worden van wat je televisie aan kan.

Bijlappen!

Voor Disney+ wordt maart in ieder geval een spannende maand te worden. Het is pas de tweede film waarvoor abonnees geld bij moeten gaan leggen. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of Raya and the Last Dragon hetzelfde prijskaartje als Mulan krijgt.  Op naar 5 maart! En, als je liever wacht tot de film gratis wordt, op naar ergens in april of mei…

raya and the last dragon trailer Disney+
Posters (Bron: Disney)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.