Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Godzilla vs. Kong breekt nu al record en verslaat The Batman

De lijst aan Japanse Godzilla-films is vele malen langer dan de Westerse. Robots en grote monsters die tegen elkaar vechten: het kaiju-genre is al decennialang razend populair in Japan. Van kindertelevisie met mannen in grote pakken tot peperdure blockbusters waar Hollywood nog wat van kan leren.

Dat zorgt zelfs voor de meest bizarre crossovers. Check bijvoorbeeld op Disney+ de docuserie Marvel 616, en dan specifiek de aflevering over de Japanse Spider-Man. Dan zie je hoe zelfs Spidey in het genre belandde en het op moest nemen tegen Godzilla-achtige monsters.

Godzilla vs. Kong breekt records

Maar goed, terug naar Godzilla. Die is binnenkort namelijk te zien in een nieuwe blockbuster, waarin hij knokt met aartsrivaal Kong. Dat de hype voor dat spektakelwerk na een jaar met amper grote bioscoopfilms enorm is, is een understatement.

Fans zijn al druk aan het discussieren wie zal gaan winnen: Godzilla of Kong. Ondertussen hint de eerste volledige trailer al naar een derde kanshebber, een mecha-versie van Godzilla. Complete onzin, maar wel heerlijke onzin.

Daar denken blijkbaar meer filmliefhebbers zo over. Godzilla vs. Kong heeft namelijk een record voor Warner Bros. gebroken. En niet zomaar eentje: de eerste trailer voor de film is namelijk het grootste trailerdebuut van de studio. Ooit. In 24 uur werd de trailer maar liefst 25.6 miljoen keer bekeken.

The Batman en Dune verslagen

Dan hebben we het over de views op het kanaal van Warner Bros. zelf, opgeteld bij de resultaten op andere kanalen als HBO Max en Legendary Pictures. Daarmee heeft Godzilla vs. Kong The Batman verslagen. Dat zet zaken wel in perspectief: iedereen was razend benieuwd hoe Robert Pattinson er als Batman uit zou gaan zien. Ook toen was de hype enorm.

Ook Dune moet met 20.8 miljoen kijkers in Godzilla vs. Kong zijn meerdere erkennen. Check hieronder nog eens de gloednieuwe trailer en zet 26 maart in je agenda. Dan komt de film zowel in de bioscoop als op HBO Max uit. Klein probleem: de kans is groot dat de Nederlandse bioscopen tegen die tijd nog steeds gesloten zijn, en HBO Max is nog niet in Nederland beschikbaar…

Twitter

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.