Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Kapper Joshua geeft daklozen een gezicht: ‘Doe iets voor niets’

Joshua Coombes is de kapper die daklozen weer een gezicht geeft. Letterlijk. Zijn motto: ‘Doe iet voor niets’.

Tijdens de pandemie komt hij minder aan zijn knipmissie toe, maar zet hij zich des te meer in voor mensen die op straat leven.

Joshua Coombes: kapper van de daklozen

Als kapper heb je het niet makkelijk tijdens de pandemie, om over daklozen maar te zwijgen. “Tijdens het afgelopen jaar kwam ik nauwelijks aan knippen toe. Maar ik probeer zoveel mogelijk contact te houden met mensen die dakloos zijn”, zegt Joshua Coombes op Instagram. “Ik zie ze zoveel mogelijk, en anders probeer ik ze te bereiken via de telefoon”, vervolgt hij.

“Tijdens de collectieve strijd tegen dit verknipte virus is het belangrijk dat we de resterende sociale problemen niet negeren. In steden met zoveel welvaart en economische kansen IS HET NIET NORMAAL om zoveel mensen te zien wegrotten op onze straten”, vervolgt de idealistische kapper.

Voor en na: frisse look na gratis knipbeurt

Door naar het werk waarmee hij vijf jaar geleden begon: het knippen van daklozen. “Ik heb geen oplossing tegen ongelijkheid, de vluchtelingencrisis of welke ziekte dan ook. Dat is ook niet waar ik naartoe werk”, zegt Joshua Coombes in een eerder interview met Lush. “Het is niet dat een oplossing mij niets kan schelen, maar ik ben bezig met vandaag. Het enige antwoord dat ik heb en wil meegeven aan anderen: doe iets voor anderen, al is het iets kleins.”

De kapper maakt voor- en nafoto’s. Een compilatie van zijn werk.

Volg Joshua Coombes hier. En laat je inspireren door zijn motto: doe iets voor niets. “We hebben allemaal wel iets waarin we goed zijn en kunnen bijdragen. Daarbij komt dat spontaan iemand helpen ook jezelf een goed gevoel geeft”, besluit de kapper van de daklozen.

💇🏽‍♂️ Lees ook: 5 beroemde kapsels die lockdown-proof zijn

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.