Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

5 beroemde kapsels waarvoor je geen kapper nodig hebt

Sowieso tot 20 mei kun je nog niet naar de kapper. Nou kun je in blinde paniek de tondeuse erbij pakken, maar je kunt deze periode ook zien als een experiment om je haar eens te laten groeien. Vijf beroemde kapsels om na te streven.

Beroemde kapsels zonder strakke contouren

Strakke contouren zijn sowieso wel een beetje passé, maar daarnaast heb je met een strak kapsel ook veel onderhoud nodig. En dat kan nu niet, tenzij je het zelf gaat doen. Wij zeggen: laat het lekker groeien. Vijf beroemde kapsels ter inspiratie.

1. The Beatles en dan met name John Lennon

Dit is het moment om je te richten op de haardracht uit de beginjaren van The Beatles en dan met name het kapsel van John Lennon. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je haar laten groeien en het regelmatig wassen. Geen gel, wax, poeder of wat dan. En als je écht niks meer ziet, dan kun je zelf kapper spelen, zoals je aan Ringo Star kunt zien.

kapsels, quarantaine, kapper, john lennon, the beatles
(Afbeelding: ANP)
kapsels, quarantaine, kapper, john lennon, the beatles
(Afbeelding: ANP)

2. Het matje van Brad Pitt

2020 was voor de coronacrisis al het jaar van de terugkeer van het matje. Dit is het moment om het haar bij je nek weer eens lekker te laten groeien. Daarbij kun je een voorbeeld nemen aan het kapsel van Brad Pitt. Ook hiervoor heb je geen kapper nodig, maar wel een beetje wax of gel. De gouden regel is hierbij: niet te veel. Laat het vooral lekker natuurlijk vallen.

brad pitt, kapsel, matje, quarantaine, kapper
(Afbeelding: ANP)

3. Het afro-kapsel van Questlove

Iedereen met een Afro-kapsel zit tijdens deze periode ook met de handen in het haar. Als Afro-haar groeit, dan groeit het ook echt. En geloof ons: daar is de hele wereld jaloers op. Neem een voorbeeld aan Ahmir-Khalib Thompson, beter bekend als Questlove. Hij is de drummer en mede-frontman van The Roots en sinds 2014 leidt hij de huisband van de The Tonight Show met Jimmy Fallon. Dat allemaal met deze bazige coupe.

kapsel, quarantaine, kapper
(Afbeelding: Def Jam Recordings)

4. Jason Momoa

Hier worden veel vrouwen wild van en een kapper heb je voor deze coupe voorlopig even niet nodig. Voor de mannen met slagen in hun haar: dit is de tijd om het lekker te laten groeien. Het geheim van het kapsel van Jason Momoa is zeezout. Bij iedere Etos of Kruidvat vind je wel sea salt spray, waarmee je een ruige en toch verzorgde surflook creëert.

jason momoa, kapsel, kapper, zeezout
(Afbeelding: ANP)

5. Timothée Chalamet

Als je aan iemand van de nieuwe generatie een voorbeeld kunt nemen op het gebied van stijl, dan is het Timothée Chalamet. Het ultieme voorbeeld voor mannen met slagen in hun haar of lichte krulvorming. In stadium 1 (bovenste foto) heb je nog aardig wat Brylcreem nodig, in stadium 2 (onderste foto) enkel wat sea salt spray.

Timothee Chalamet, kapsel, haircut, kapsels, kapper
(Afbeelding: ANP)
Timothee Chalamet, kapsel, haircut, kapsels, kapper
(Afbeelding: ANP)

Toch zelf kapper spelen?

Check deze tips als je de drang toch niet kunt bedwingen om je eigen kapsel bij te werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 beroemde kapsels waarvoor je geen kapper nodig hebt
Sluiten