Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 3 mrt 2020

Max Verstappen haalt uit naar Netflix documentaire Drive to Survive

Sinds afgelopen vrijdag staat het tweede seizoen van de Formule 1 serie Drive to Survive op Netflix. In deze documentaire krijgen we een uniek kijkje achter de schermen van één van de meest gesloten sporten ter wereld. Voor de echte race-fan is dat puur genieten, maar voor sommige coureurs wat minder. Netflix bepaalt uiteindelijk wat er op de buis komt en heeft dus invloed op hoe mensen neergezet worden. Max Verstappen is daar niet blij mee.

Hoewel Max Verstappen tot de meest interessante coureurs op de grid behoort, zat hij amper in het tweede seizoen van Drive to Survive. Heel vreemd is dat eigenlijk ook niet. Het afgelopen seizoen verliep voor de jonge Nederlander prima. Hij had een stuk minder controversiële momenten dan in het jaar ervoor. Zo was er in het eerste seizoen ruim aandacht voor de strijd tussen Max Verstappen en zijn Red Bull collega Daniel Ricciardo.

Max Verstappen geen fan van Drive to Survive

Eigenlijk is het dus positief dat Max Verstappen minder in het nieuwe seizoen van Drive to Survive zit. Zelf is hij daar ongetwijfeld ook blij mee, want hij is geen fan van hoe Netflix het aanpakt: “De serie draait helemaal om opwinding en het moet opwindend zijn, dus ze positioneren jou op de manier die past bij de aflevering. Je bent geïnterviewd en ze gebruiken de woorden ook onder verschillende omstandigheden, dus het past nooit echt. Dat heb ik nooit echt leuk gevonden.”

Dit liet Max Verstappen weten in een interview met ABtalks. Hij onthulde hierin ook dat hij het tweede seizoen van Drive to Survive nog niet gezien heeft. De kans dat hij deze alsnog gaat kijken lijkt klein, want over het algemeen is hij niet blij met hoe Netflix hem neerzet: “Ik denk niet dat dit echt is hoe ik ben. Het probleem is dat ze je altijd zullen neerzetten zoals ze willen. Het is een serie, wat je ook zegt, ze zullen proberen je roekeloos te laten lijken of je proberen neer te zetten wat past in het verhaal van de serie.”

Netflix schildert Verstappen af als arrogant

Max Verstappen trekt zich vaak weinig aan van de rest van de wereld en doet gewoon zijn ding. Hierdoor zien sommigen hem als arrogant en Netflix draagt daar ook aan bij. “Ik spreek wanneer ik moet spreken, en als ik niets te zeggen heb, dan zeg ik niets. Ik denk niet dat ik veel emotie toon. Ik ben gewoon makkelijk in de omgang, maar ik ben ook vastbesloten om te winnen.Ik probeer er alles voor te doen, want het is mijn leven, het is mijn passie. Soms lijkt het arrogant of wat dan ook, maar ik ben er om te winnen,” aldus Max Verstappen in gesprek met ABtalks

De reactie van Max Verstappen is volledig te begrijpen, maar we raden je toch aan om de serie te gaan kijken. Drive to Survive is namelijk wel echt uniek en geeft fans de kans om achter de schermen te kijken. Dit was lange tijd nagenoeg onmogelijk. Onderaan de streep is Drive to Survive een verrijking van de sport. Dankzij Netflix kunnen fans nu zien dat Formule 1 meer is dan coureurs die rondjes rijden.

Formule 1 is een politiek spel vol intriges. Achter Max Verstappen, Lewis Hamilton, Carlos Sainz en alle andere coureurs staan enorme teams die hun ziel en zaligheid in de sport leggen. Zo zien we de paniek bij Williams en de enorme druk die op de schouders van Gunther Steiner (de teambaas van Haas) ligt.

Een uniek kijkje achter de schermen

In de Formule 1 ben je de ene week de held en de andere week een kansloze verliezer. Dat wisten we al, maar dankzij Netflix krijgen we nu een beter beeld van welke impact dit heeft op de coureurs en de achterliggende teams. Een deur die tot voor kort nog muurvast zat, staat nu dankzij Netflix op een kier. We raden je dan ook zeker aan om even mee te loeren.

Seizoen 2 van Drive to Survive staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen haalt uit naar Netflix documentaire Drive to Survive
Sluiten