Pim Jansen
Pim Jansen Kleding 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

100 Year Shorts: de korte broek die je hele leven meegaat

Een korte broek voor het leven, dat klinkt goed. Vollebak maakt van die droom werkelijkheid met de 100 Year Shorts.

Na uitgebreide tests claimt Vollebak dat deze korte broek het minimaal 100 jaar uithoudt. Of, zoals het merk het zegt: dit is de enige korte broek die de 22e eeuw haalt. Er is dit jaar een nieuwe versie uitgebracht, alle maten zijn weer beschikbaar.

100 Year Shorts

De 100 Year Shorts is volgens volgens Vollebak sterk genoeg om gebruikt te worden tijdens het werk en licht genoeg om te dragen in je vrije tijd. Het geheim van de korte broek die 100 jaar meegaat, ligt verborgen in het ontwerp. Dit bestaat uit drie afzonderlijke lagen.

De buitenkant is waterbestendig en kan tot tientallen jaren aan slijtage onderhevig zijn zonder noemenswaardige beschadiging. De binnenste laag is gemaakt van synthetisch materiaal dat niet verbrandt of smelt. Daartussenin tref je een vuurvaste laag die automatisch zijn werk doet bij blootstelling aan extreme hitte, waardoor een barrière ontstaat tussen de huid en de brandhaard. De 100 Year Shorts is uitgerust met vier ruime zakken, verstelbare enkelriemen en beenuitsparingen.

100 years short, korte broek, 100 jaar, vollebak

Het materiaal is oorspronkelijk ontworpen voor soldaten en is vervaardigd in Zwitserland. In tegenstelling tot ouderwetse militaire kleding, is deze korte broek dus wel slijtvast. En comfortabel.

Korte broek voor het leven

De buitenste laag voelt aan als een joggingbroek en de binnenste laag voelt aan als katoen, terwijl de vuurvaste middelste laag ervoor zorgt dat het kan ademen. De broek is daarmee zonder twijfel een perfecte aanvulling op je garderobe. En als het op korte broeken aankomt, de laatste aanvulling in je leven.

100 year shorts, korte broek die je hele leven meegaat, vollebak
(Afbeelding: Vollebak)

De korte broek kost 295 euro. Meer technische specificaties lees je via de prijslink.

100 Year Jacket

Naast een korte broek voor het leven, heeft Vollebak ook een jas in de collectie die 100 jaar meegaat. Lees en bekijk hier meer over de onverwoestbare wind- en waterdichte 100 Years Jacket.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.