Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

100 Year Jacket: de extreem wind- en waterdichte jas die 100 jaar meegaat

Eerder las je al over deze korte broek van Vollebak die 100 jaar meegaat. Nu komt het Britse merk met het 100 Year Jacket. Juist, een wind- en waterdichte jas die gemaakt is om je de komende honderd jaar te beschermen tegen extreem weer.

100 Year Jacket

Het Britse merk Vollebak claimt de sterkste en meest wind- en waterdichte jas ooit te hebben gemaakt. De naam van het 100 Year Jacket zegt het al, deze wind- en waterdichte jas moet het een eeuw lang volhouden. Het jack is gemaakt van materiaal dat oorspronkelijk is ontworpen om stortbuien te verwerken tijdens motorracen. De waterdichtheid is 43.000 millimeter en dat is 1,5 keer hoger dan Gore-Tex.

vollebak, jas, 100 jaar, 100 year jacket
Dit materiaal is schier onverwoestbaar (Vollebak)

Een door het Zwitserse bedrijf Schoeller ontwikkeld membraam zorgt ervoor dat het materiaal samentrekt in de kou om warmte vast te houden en opent in de hitte om warmte af te voeren. Ondanks de extreme wind- en waterdichtheid is de jas dus ook ademend. Het 100 Year Jacket is gemaakt om weersomstandigheden als hagelbuien, sneeuwstormen en stortbuien te trotseren.

Een wind- en waterdichte jas voor de komende 100 jaar

In een laboratorium is de jas onder extreme omstandigheden getest. Daaruit blijkt dat het materiaal het bij actief gebruik zeker honderd jaar volhoudt, inclusief de naden. Aan de voorkant en achterkant van het 100 Year Jacket van Vollebak zitten twee ruime zakken, waarin je al je gear mee kunt nemen voor een avontuurlijke trip. Ook de ritssluitingen van deze zakken zijn volledig waterdicht en onder dubbel zo veel waterdruk getest als bij een gemiddelde outdoorjas.

vollebak, jas, 100 jaar, 100 year jacket, 3
Vollebak
vollebak, jas, 100 jaar, 100 year jacket, 3
Vollebak

Het het 100 Year Jacket kost 795 euro. Dat is natuurlijk een heel bedrag, maar als je het per jaar gaat uitrekenen, valt de prijs voor deze wind- en waterdichte jas nog alleszins mee.

Meer extreme producten van Vollebak

Naast dit 100 Year Jacket dat 100 jaar meegaat, heeft Vollebak nog een reeks extreme en bizarre producten op de markt gebracht. Check bijvoorbeeld deze outdoorjas die een inktvis nabootst en dit puffer jacket dat sterker is dan staal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
100 Year Jacket: de extreem wind- en waterdichte jas die 100 jaar meegaat
Sluiten