Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

In dit tiny house woont Elon Musk voor 250 dollar per maand

De CEO van Tesla en SpaceX is één van de rijkste personen op aarde. Maar ondanks zijn vermogen van 186 miljard dollar woont Elon Musk in een tiny house van Boxabl, dat hij voor 250 dollar per maand huurt.

In juni dit jaar tweette Elon Musk al iets over een huis van van ongeveer 50.000 dollar dat hij huurt in Boca Chica, waar de Starbase van SpaceX ligt. Teslarati meldt dat dit een opvouwbaar geprefabriceerd Boxabl-huis van ongeveer 6 bij 6 meter is. In andere woorden: Elon Musk leeft in een doos.

Het tiny house van Elon Musk

Na een YouTube-video van Boxabl over de voordelen van hun opvouwbare geprefabriceerde huizen ontstonden de eerste geruchten rond het tiny house van Elon Musk. In deze video zit de Boxabl-CEO in een Casita die net was gebouwd voor een ‘high-profile’ en ‘geheime’ klant in Boca Chica.

Voor veel mensen was dit een simpele optelsom, want hoeveel geheime rijke klanten zijn er te bedenken in Boca Chica? En hoeveel van die geheime rijke klanten zouden een poster van een Falcon 9 op de deur willen hebben? Juist, dat tiny house van Boxabl is gebouwd voor Elon Musk.

In de video is te zien dat Elon Musk voor een basismodel heeft gekozen. Deze is te koop vanaf 49.500 dollar. Op de website van Boxabl vind je de huurprijzen: volgens die gegevens woont de SpaceX-CEO er voor 250 dollar (210 euro) per maand.

De Boxabl Casita is minimalistisch en duurzaam

Een villa inruilen voor een tiny house is geen gekke zet voor Elon Musk. Hij zevert vaak over duurzaamheid en minimalisme, en hiermee heeft hij weer eens recht van spreken. De Boxabl Casita is gemaakt van duurzame, goed isolerende materialen en neemt nauwelijks ruimte in.

In de tweet van begin juni vertelde Elon Musk ook dat hij nog maar één huis bezit in de Bay Area, maar dat dit wordt gebruikt voor evenementen en niet om in te wonen. Inmiddels staat zelfs dit huis te koop, voor maar liefst 37,5 miljoen dollar. Zo heeft Elon Musk bijna al zijn vastgoed verkocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.