Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: nieuwe horrorserie van regisseur Haunting of Hill House

Fans van The Haunting of Hill House opgelet! Die Netflix Original stamt alweer uit 2018, maar de streamingdienst en horror-koning Mike Flanagan zijn nog lang niet klaar. Het is tijd voor Midnight Mass.

Zo werkten ze al samen voor een opvolger van Hill House, genaamd The Haunting of Bly Manor. Bovendien leverde Flanagan ook al de films Before I Wake, Hush en Gerald’s Game af voor Netflix. Een vruchtbaar huwelijk dus.

Netflix presenteert Midnight Mass

Over huwelijken gesproken: voor meerdere films en series schakelde Flanagan zijn vrouw in, de actrice Kate Siegel.

Nu is het tijd voor het volgende project van de 43-jarige regisseur. Netflix heeft namelijk de nieuwe serie Midnight Mass uitgebracht. De serie volgt de kleine community van een eiland, vrij geïsoleerd van de rest van de wereld. Ze leiden een simpel doch bevredigend bestaan, tot het bezoek van een mysterieuze priester voor angstaanjagende voortekenen en miraculeuze gebeurtenissen zorgt.

Cast vol bekende gezichten

Voor de rest bleef het plot van Midnight Mass ook na de eerste trailer een mysterie, en dat is maar goed ook. We weten wel al meer over de cast. Die zit tjokvol oude bekenden uit The Haunting of Hill House en andere producties van Mike Flanagan.

Waaronder zijn vrouw, Kate Siegel, Henry Thomas, Annabeth Gish, Samantha Sloyan, Rahul Kohli en Michael Trucco. De nieuwe gezichten Hamish Linklater en Zach Gilford moeten dat sterke déjà vu-gevoel een beetje gaan compenseren.

Na een vertraging in de productie als gevolg van de pandemie gingen de opnames afgelopen augustus eindelijk officieel van start. December vorig jaar stopten de camera’s met draaien.

Trailer én releasedatum

Na een aantal zeer korte teasers, hints en beelden hebben Netflix en Flanagan nu dus Midnight Mass uitgebracht.

Voor Flanagan is het zijn eerste originele productie in vijf jaar. Gerald’s Game en Doctor Sleep waren adaptaties van het werk van Stephen King, en The Haunting of Hill House en Bly Manor zijn gebaseerd op verhalen van Shirley Jackson en Henry James.

Je kunt nu gaan ontdekken of Flanagan ook zelf een meesterverteller is. Scroll vooral ook even verder voor de brief die hij ter ere van de trailerrelease aan zijn fans schreef.

Maak kennis met de nieuwe Netflix-serie van regisseur Haunting of Hill House
🙌🏿 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.