Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix verrast The Witcher-fans met nog een film, een kinderserie en meer

Netflix heeft een berg aan nieuws en trailers rondom The Witcher onthuld. Van groen licht voor seizoen 3 tot een… kinderserie.

Afgelopen weekend vond Tudum plaats, een drie uur lange livestream van Netflix waarin tientallen nieuwe trailers, series en films onthuld werden.

Netflix en The Witcher

Ook The Witcher kreeg uitgebreid aandacht. Amazon komt met een peperdure The Lord of the Rings-serie, Apple heeft Foundation en HBO Max komt met veel meer Game of Thrones.

Netflix wil daar een antwoord op hebben, en dat antwoord is duidelijk The Witcher. De fantasy-franchise wordt door de streamingdienst langzaam maar zeker uitgebouwd tot een compleet cinematic universe. In de voetsporen van Marvel, zeg maar.

Netflix onthult meer dan 15 nieuwe series, films en trailers

Seizoen 3 baby!

Tijdens het drie uur lange evenement maakte Netflix bekend dat er een derde seizoen van The Witcher komt. Dan denk je: logisch, duh, maar showrunner Lauren S. Hissrich benadrukte onlangs nog dat een derde seizoen allesbehalve een gegeven was.

Gelukkig heeft Netflix blijkbaar in de tussentijd dus wel groen licht gegeven. Of Hissrich wilde simpelweg de spanning opbouwen, dat kan natuurlijk ook.

Nog een animatiefilm

Daarnaast had het bedrijf meer The Witcher-nieuws. De onlangs uitgebrachte animatiefilm Nightmare of the Wolf, over een jonge Vesemir, was blijkbaar een succes. Er komt namelijk nog een animatiefilm aan. Daar hield het helaas ook meteen mee op. Wie de film maakt, wanneer ie uitkomt en waar de Original überhaupt over gaat blijft nog een mysterie.

Kinderserie

Nog meer opvallend nieuws: Netflix komt met een nieuwe The Witcher-serie… voor kinderen. Die twee gaan niet echt samen, gezien het bloederige en duistere karakter van de huidige serie, maar showrunner Lauren S. Hissrich heeft het over een compleet andere toon een insteek. Naast de belofte dat de serie “fun-filled” wordt is er ook over dit project verder nog niks bekend. Zo weten we ook niet of het om live-action of animatie gaat.

Één ding is wel duidelijk: Netflix wil dat het hele gezin in aanraking komt met The Witcher.

Trailers en kijkje achter de schermen

Terwijl we op meer details wachten heeft de streamingdienst gelukkig ook meer concrete beelden van andere The Witcher-projecten. Zo kregen we meerdere teasers voor The Witcher seizoen 2 te zien, en is er een eerste voorproefje van de prequel-serie Blood Origin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.