Dit zijn de enige 7 miljardairs in de entertainmentwereld

Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar zoveel geld verdiend wordt als in Hollywood. Logisch, want dit is het walhalla van de entertainmentindustrie. Het geld klotst er tegen de plinten en als je geen multimiljonair bent, hoor je er niet echt thuis. Toch valt het aantal miljardairs in Hollywood best een beetje tegen.

Volgens Forbes zijn slechts zes bekende entertainment-sterren een miljard of meer waard. Dat is ook niet zo heel gek. Spelen in films of muziek maken is namelijk niet genoeg om miljardair te worden. Als je goed bent kun je er leuk mee verdienen, maar zelfs de toplaag komt ‘slechts’ tot een paar honderd miljoen.

De miljardairs van Hollywood

Als je de magische grens van een miljard dollar wil passeren moet je meer doen. Je moet of een zakenman/zakenvrouw worden of de eigenaar zijn van bizar waardevolle filmrechten. Alleen op die manier kun je de stap maken van multimiljonair naar miljardair. Dat is slechts zeven mensen in de entertainmentindustrie gelukt. Dit zijn ze van laag naar hoog

1. Kylie Jenner

In de zomer van 2018 raakte Mark Zuckerberg de titel ‘jongste miljardair’ kwijt aan Kylie Jenner. De realityster investeerde haar Keeping up with the Kardashians-inkomen in haar eigen make-up merk en liet zo haar zusjes, financieel gezien, ver achter zich. Haar bedrijf is inmiddels 1,2 miljard dollar waard. Kylie Jenner zelf zit wel een beetje op de wip. Volgens Forbes schommelt ze zelf rond het miljard. Wij geven haar het voordeel van de twijfel en zetten haar voor nu in deze lijst.

Kylie Jenner Miljardair Hollywood
Kylie Jenner

2. Jay-Z

De allereerste Hip Hop artiest die volgens Forbes miljardair werd, was Jay-Z. De rapper uit Brooklyn verdiende leuk als artiest, maar werd pas echt rijk door allerlei andere ondernemingen. Hij richtte zijn eigen platenlabel (Roc Nation) op, handelt in kunst, verkocht zijn kledingmerk (Rocawear) voor dik 200 miljoen dollar en bezit her en der de nodige aandelen. Daarnaast heeft hij ook nog een zelfvoorzienende partner. Zijn vrouw Beyoncé wordt door Forbes namelijk op 500 miljoen dollar geschat.

Jay-Z miljardair Hollywood
Jay-Z (Afbeelding: EPA / Larry W. Smith)

3. Kanye West

Met zijn muziek wist hij al honderden miljoenen binnen te harken, maar miljardair wordt hij er niet mee. Gelukkig betaalt Adidas Kanye West een berg royalties voor de Yeezy sneakers en heeft hij nog een aantal andere ondernemingen. Forbes telde dit allemaal bij elkaar op en schat dat Ye nu ongeveer 1,3 miljard dollar waard is. Genoeg om een groot deel van zijn eigen presidentscampagne te bekostigen. Dat komt goed uit, want op hulp van Elon Musk hoeft hij niet te rekenen.

Kan
Kanye West (Afbeelding: AFP / Angela Weiss)

4. Oprah Winfrey

25 jaar deed ze haar eigen The Oprah Winfrey Show en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Zelfs het weggeven van al die auto’s heeft daar geen impact op gehad. In 2003 zat ze voor het eerst op een miljard. Inmiddels heeft ze dat bedrag, met behulp van haar eigen tv-zender en deals met Apple TV+, weten te laten groeien tot 2,6 miljard.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey (Afbeelding: AFP / Kena Betancur)

5. Steven Spielberg

De voorgaande miljardairs hebben bewezen dat je leuk kan verdienen met muziek en op televisie. Toch moeten ze het afleggen tegen de twee rijkste inwoners van Hollywood. Allereerst Steven Spielberg. De regisseur is miljardair geworden dankzij films als E.T., Jurassic Park, Jaws, Indiana Jones en nog veel meer. Naast regisseur was Steven Spielberg ook producer van meer dan 170 films. Dat verdient blijkbaar leuk, want de teller staat volgens Forbes inmiddels op 3,7 miljard dollar.

Steven Spielberg miljardair Hollywood
Steven Spielberg (Afbeelding: AFP / Robyn Beck)

6. George Lucas

Steven Spielberg doet het heel aardig, maar hij moet het toch afleggen tegen zijn goede vriend George Lucas. De grote man achter Star Wars is volgens Forbes met 5,5 miljard dollar de rijkste inwoner van Hollywood. Dat heeft hij vooral te danken aan één hele lucratieve beslissing, namelijk de verkoop van Lucasfilm aan Disney. Het bedrijf met de muis legde namelijk vier miljard dollar neer voor de productiemaatschappij van George Lucas

George Lucas miljardair Hollywood
George Lucas. (Afbeelding: AFP / Angela Weiss)

7. Bonus: Michael Jordan

Michael Jordan is vooral bekend als basketballer, maar hij heeft ook ervaring in Hollywood. De legendarische speler speelde de hoofdrol in Space Jam en mag daarom niet in dit rijtje ontbreken. Die rol en zijn salaris als basketballer is niet wat hem zo rijk gemaakt heeft. Zijn 1,7 miljard is namelijk vooral te danken aan de samenwerking met Nike en andere sponsordeals.

Micheal Jordan
Micheal Jordan (Afbeelding: AFP / Anne-Christine Poujoulat)

Op grote afstand van Jeff Bezos

Hoewel ze allemaal stinkend rijk zijn, komen deze zeven mensen bij lange na niet in de buurt bij de rijksten der aarde. Die lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos en hij is hard op weg richting 200 miljard dollar. Het is bijna onmogelijk om voor te stellen hoeveel geld dat is. Gelukkig heeft iemand een eenvoudige, doch briljante manier gemaakt om de enorme rijkdom van Jeff Bezos toch visueel te maken.

Reageer op artikel:
Dit zijn de enige 7 miljardairs in de entertainmentwereld
Sluiten