Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 apr 2020

Trailer: The Half of It is een Netflix romcom ‘nieuwe stijl’

Netflix heeft de trailer gedeeld van The Half of It, een romantische comedy (romcom) ‘nieuwe stijl’.

Geen Jennifer Aniston, geen Julia Roberts en zelfs geen Adam Sandler. The Half of It is de nieuwe romcom op Netflix, maar dan gecombineerd met het populaire genre ‘coming of age’.

Trailer: The Half of It

De nieuwe en veelbelovende Netflix-romcom The Half of It gaat over het ijverige en verlegen schoolmeisje Ellie, dat een jongen helpt met het versieren van het populair meisje Aster. Die jongen is Paul en wil indruk maken door slim over te komen. Hij huurt Ellie in om essay’s te schrijven, maar gaandeweg komt Ellie erachter dat ze zelf ook gevoelens heeft voor Aster.

Er ontstaat een onverwachte maar gecompliceerde vriendschap, waarin Ellie en Paul elkaar op een heel ander vlak leren kennen dan verwacht. The Half of It is een romcom met een vibe die doet denken aan coming of age-series als Sex Education. De film is vanaf 1 mei te zien op Netflix. De cast bestaat onder anderen uit Leah Lewis, Alexxis Lemire, Daniel Diemer, Enrique Murciano, Catherine Curtin, Wolfgang Novogratz, Collin Chou en Becky Ann Baker. En de film is geschreven en geregisseerd door Alice Wu, die het meest bekend is van Saving Place, een film uit 2004.

Meer romcoms op Netflix

Vind je The Half of It toch wat te nieuwerwets en ben je meer van Julia Roberts, Cameron Diaz, Ben Stiller en Adam Sandler? Check dan onze top 12 romcoms op Netflix, waarbij mannen het zelfs niet droog houden.

romantische komedies, netflix, romcoms, along-came-polly
(Afbeelding: Universal Pictures)

Coming of age series

Toch meer van de coming of age series dan alleen een film? Check dan onze top 5 series in dit genre, met Sex Education natuurlijk voorop.

Lees ook: Recensie: Adam Sandler breekt zijn stigma in Uncut Gems op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trailer: The Half of It is een Netflix romcom ‘nieuwe stijl’
Sluiten