Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 23 jan 2020

Disney officieel begonnen aan Captain Marvel 2: dit weten we al

We wisten dat het eraan zat te komen, maar nu is het officieel: Disney is begonnen aan Captain Marvel 2. Ondanks dat de eerste film (vooral dankzij Brie Larson) niet onomstreden was, is een vervolg niets minder dan logisch. Captain Marvel is één van de belangrijkste karakters uit het Marvel universum en financieel gezien was haar MCU debuut een groot succes. Dat succes wil Disney graag herhalen met Captain Marvel 2, en dit is wat we nu al weten over de aankomende blockbuster.

In het artikel van de Hollywood Reporter, waarin bekend werd gemaakt dat Disney officieel begonnen is aan Captain Marvel 2, staat namelijk nog meer informatie over de superheldenfilm met Brie Larson. Zo is ook te lezen wie naar alle waarschijnlijkheid het script gaat schrijven. Die baan lijkt weggelegd voor Megan McDonnell die ook betrokken is bij Disney+ serie Wandavision. Het schijnt dat ze alleen nog maar een krabbel hoeft te zetten.

Disney zoekt nog een Vrouwelijke filmmaker

Naast een nieuwe schrijfster zoekt Disney ook naar een nieuw regisseur voor Captain Marvel 2. Volgens bronnen gaan Anna Boden en Ryan Fleck, die samen de regie van het origineel deden, namelijk niet terugkeren. Toch blijven ze naar alle waarschijnlijkheid wel werken aan het Marvel universum, maar dan in de vorm van een Disney+ serie. Voor Captain Marvel 2 is de muis met de grote oren nog op zoek naar een, het liefste vrouwelijke, filmmaker.

Captain Marvel speelde ook een kleine doch belangrijke rol in Avengers: Endgame:

Over het verhaal wil Marvel nog niks loslaten, maar er zijn al wel de nodige geruchten. Zo wordt er gesproken over een tijdsprong. Het eerste deel van Captain Marvel, die in 2019 verscheen, speelde zich af in de jaren ‘90. Captain Marvel 2 zou zich daarentegen gaan afspelen in de huidige tijd. Waar precies in de Marvel-tijdlijn is nog onbekend. Ook kunnen we nog niks zeggen over een mogelijke bad-guy, maar de kans is groot dat de Kree en de Skrulls weer hun opwachting gaan maken.

Controverse rondom Brie Larson

Eén ding is in ieder geval wel zeker: Brie Larson gaat opnieuw Captain Marvel spelen. Toch zijn er nog steed mensen die hopen dat dit gaat veranderen. De actrice heeft zich in het afgelopen jaar namelijk niet bij iedereen populair gemaakt. Er is nu zelfs een petitie om Disney ervan te overtuigen dat er een nieuwe hoofdrolspeelster gezocht moet worden voor Captain Marvel 2, en die komt uit onverwachte hoek. Het zijn namelijk de Social Justice Warriors die vinden dat Brie Larson haar spullen moet pakken. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Releasedatum Captain Marvel 2

Gelukkig voor Disney gaat het tweede deel er voorlopig nog niet komen, en is deze storm aan kritiek waarschijnlijk alweer gaan liggen wanneer de film daadwerkelijk gaat verschijnen. De verwachting is namelijk dat Captain Marvel 2 pas ergens in 2022 op het witte doek te zien zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Disney officieel begonnen aan Captain Marvel 2: dit weten we al
Sluiten