Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 11 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Cindy Crawford doet iconische Pepsi-reclame (1992) over voor goed doel

Op precies dezelfde manier als de twee jongetjes in de iconische Pepsi-reclame uit 1992 bewonderden wij als prepubers de hemelse Cindy Crawford. Nu, bijna dertig jaar later, doet het inmiddels 55-jarige supermodel het dunnetjes over.

Wauw, deze vrouw lijkt gewoon niet ouder te worden. Toch is er wel degelijk een verschil. Ditmaal gaat al het geld naar een goed doel.

De iconische Pepsi-reclame met Cindy Crawford

Cindy Crawford was hét supermodel van de jaren 90. Iedereen herinnert zich de reclames van Levi’s, om over haar Playboy-shoot maar te zwijgen. Ze liep modeshows voor de grootste designers, stond wereldwijd op alle tijdschriftcovers, datete George Clooney en verblijdde ons in 1992 met deze iconische Pepsi-reclame.

In veel gevallen maken kleding de man of vrouw, maar bij Cindy Crawford is het natuurlijk andersom. Een simpel wit topje en een afgeknipte jeans verhief ze in de Pepsi-reclame tot de hoogste vorm van haute couture.

Remake voor een goed doel

En in de remake doet ze het gewoon weer. Cindy Crawford keerde terug naar de originele Halfway House, nam een slok uit een blikje Pepsi en de rest is geschiedenis.

“Samen met fotograaf en vriend David Yarrow heb ik het Pepsi-moment uit 1992 overgedaan om geld in te zamelen voor het American Family Children’s Hospital in Madison Wisconsin. Daar is mijn broer behandeld voor leukemie. Tot nu toe hebben we, met de hulp van Davids galerienetwerk over de hele wereld, die de kunst en de verkoop ervan ondersteunt, al 1 miljoen dollar ingezameld voor het goede doel”, aldus Cindy Crawford.

cindy crawford, pepsi reclame, 1992, sexy, goed doel, instagram stories
(Afbeelding: instagram.com/cindycrawford)

Naast de foto deelde ze ook een Story. En wees gerust, er komt meer van dit. Hou haar Instagram in de gaten.

Dochter Kaia Gerber in haar voetsporen

Cindy Crawford, die in 1998 trouwde met Rande Gerber, heeft een dochter die in haar voetsporen is getreden als supermodel. Maak kennis met Kaia Gerber, die dit jaar tevens haar debuut maakte als actrice in een Netflix-serie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.