Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Dochter Cindy Crawford maakt acteerdebuut in horror-serie

De dochter van Cindy Crawford, topmodel Kaia Gerber, maakt haar acteerdebuut in American Horror Stories. Dat heeft televisiemaker Ryan Murphy gisteren onthuld op Instagram.

American Horror Stories is een spin-off van zijn hitshow American Horror Story, een anthologie-serie bestaande uit zes van elkaar losstaande seizoenen. Deze serie in het genre horror heeft een waslijst aan prijzen ontvangen, waaronder verschillende Emmy Awards.

Dochters Cindy Crawford én Michael Jackson in cast

Naast Kaia Gerber bestaat de cast uit onder anderen Danny Trejo en Paris Jackson (de dochter van Michal Jackson). Ook een aantal bekende gezichten uit American Horror Story duikt op in de spin-off. Onder anderen Matt Bomer, Billie Lourd en John Carroll Lynch zijn te zien in de nieuwe serie.

Het is de eerste echte acteerklus van Kaia Gerber, die net als haar moeder Cindy Crawford topmodel is van beroep. Wel speelde ze een aantal rolletjes in korte films en had ze als jonge tiener een kleine bijrol in een televisiefilm.

American Horror Stories

American Horror Stories wordt net als American Horror Story een anthologie-serie. Bij ‘Story’ betekent dit dat de negen seizoenen die tot nu toe zijn gemaakt ieder een op zichzelf staand verhaal vertellen. In de spin-off geldt dat voor iedere afzonderlijke aflevering. De dochter van Cindy Crawford speelt Ruby in een van de episodes.

De nieuwe serie van Ryan Murphy komt op 15 juli uit op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. In Nederland kun je serie uiteindelijke streamen via Disney+. Daar zijn alle seizoenen van American Horror Story ook te streamen.

Kaia gerber op Instagram

De dochter van Cindy Crawford is als model hard op weg in de voetsporen van haar moeder te treden. Het 19-jarige model stond al op de covers van alle grote magazines en deed campagnes voor onder meer Versace, Calvin Klein, Marc Jacobs en Omega. Een kleine kennismaking met de kersverse American Horror Stories-actrice.

Cindy Crawford hét model van de jaren 90, een tijd dat de elitemodellen nog in Playboy stonden. Bekijk hier een deel die betreffende shoot.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.