Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: durf jij de nieuwe Resident Evil-serie aan?

2021 markeert de 25e verjaardag van de Resident Evil-franchise. Dat wordt gevierd, en hoe! Netflix heeft namelijk Resident Evil: Infinite Darkness voor je klaar staan.

Netflix zet vol in op het adapteren van videogames. Van DOTA en Dragon’s Dogma tot Assassin’s Creed en Cyberpunk: 2077: de lijst met aangekondigde projecten is lang, erg lang.

Resident Evil: Infinite Darkness

Tussen al die titels viel continu vooral Resident Evil: Infinite Darkness op. Een gloednieuwe serie die nu al op Netflix staat. In tegenstelling tot andere anime-projecten van de streamingdienst lijkt Infinite Darkness namelijk regelrecht uit een videogame te komen.

Niet alleen omdat de serie op games gebaseerd is, maar ook door de animatiestijl. De CG-animatie doet enorm denken aan de cutscenes die je van de iconische gamefranchise gewend bent. Maar dan een hele serie lang.

De Infinite Darkness-serie focust op de populaire Resident Evil 2-personages Leon S. Kennedy en Claire Redfield. Respectievelijk een politieagent en een survivor van een zombie-uitbraak. In de game werkten ze samen om Sherry Birkin te redden, een jonger personage.

Betrokken topteam

Fans keken al lang uit naar dit ambitieuze project, met name vanwege het team.

De in Japan zeer populaire regisseur Eiichiro Hasumi staat aan het roer van de Netflix Original. Yugo Kanno is verantwoordelijk voor de muziek van de serie. Namen die je waarschijnlijk weinig zeggen, maar het enige wat je hoeft te onthouden is dat de show door grote namen wordt gemaakt. Geen luie goedkope uitmelkerij dus.

Voor Hasumi is het de eerste keer dat hij een anime-project regisseert, maar hij maakt zich geen zorgen: “Betrokken zijn bij een project met zo’n lange geschiedenis en zoveel fans gaf me meer plezier dan dat het druk opleverde.”

Ook Kanno is zich bewust van de rijke geschiedenis van de gamefranchise: “Ik erfde de geest van de vele mensen die aan de vorige Resident Evil-titels werkten en ging de uitdaging aan om met vallen en opstaan een nieuwe sfeer te creëren.”

Nu op Netflix

Je kunt nu gaan ontdekken of beide mannen de games eer aan gaan doen. Resident Evil: Infinite Darkness staat nu dus Netflix. En ach, als die show tegenvalt hebben fans ook nog een film om naar uit te kijken. Op 24 november komt een reboot uit van de originele Resident Evil-films, genaamd Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Ja, de horrorfranchise is 25 jaar later grootser dan ooit! Het is nog even afwachten hoe de eerste recensies aanpakken, maar AVClub was er al vroeg bij: “Wat niet echt werkte in videogames en wat niet klopte in de door Milla Jovovich geleide films, werkt verrassend genoeg als een CG-tv-programma met vier afleveringen.” Klinkt goed!

Deze 25 films, series en docu’s verschijnen nog deze maand op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.