Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Deel je een Netflix-account? Zo zorg je dat je kijkgedrag geheim blijft

De mensen waarmee je een Netflix-account deelt kunnen je kijkgedrag zien. Gelukkig kun je daar een einde aan maken, en wij leggen je uit hoe.

Je familie en je vrienden kennen je als geen ander. Maar de kans is groot dat je een Netflix-account met ze deelt, hoe graag het bedrijf daar ook een einde aan wilt maken.

Netflix-accounts en kijkgedrag

Dat is wel heel intiem. Je moeder die kan zien wat voor slechte reality-televisie je eindeloos kijkt, je beste vriend die je erop betrapt dat je continu romcoms aan het bingen bent: sommige dingen houd je gewoon liever privé.

Toch kan elk persoon waarmee je een Netflix-abonnement deelt zo je profiel aanklikken en je kijkgeschiedenis begluren. Of je kinderen die via jouw account alsnog content voor volwassenen kunnen kijken. Niet prettig.

Vergrendelen die hap!

Veel te weinig Nederlandse consumenten weten echter dat daar gewoon een oplossing voor is, en een simpele ook nog. Je kunt namelijk je Netflix-profiel vergrendelen met een pincode.

Dan zien anderen dus nog steeds jouw profiel staan in het menu, maar ze kunnen het niet selecteren en al je favoriete series en films inventariseren.

Zo vergrendel je je profiel

We leggen je hieronder uit hoe je een Netflix-profiel van een pincode voorziet.

  1. Open in de browser van je smartphone, laptop of computer
  2. Log in op Netflix.com, en selecteer rechtsboven je profiel
  3. Klik vervolgens op ‘account’
  4. Scrol naar beneden voor het kopje ‘profile and parental controls’
  5. Selecteer je profiel, en kies voor ‘profile lock’
  6. Voer je wachtwoord in en voer een pincode in
  7. Bingo! Nu kan men alleen jouw profiel in met die pincode

Kleine prijs om te betalen

Tijd voor het eindeloos streamen van guilty pleasures! Niemand die meer kan zien wat jij allemaal hebt gekeken. Het enige nadeel is dus dat je nu steeds een pincode in moet voeren, wat niet altijd een pretje is met bijvoorbeeld de afstandsbediening van je televisie.

Maar hé, je bespaart al zoveel geld met het delen van een Netflix-abonnement, dan is dit een kleine prijs om te betalen voor een beetje privacy! Kijktips nodig? We’ve got you covered:

14 nieuwe grote films op Netflix: van The Hobbit tot oorlogsfilms

De top 8 beste oorlogsfilms op Disney+ volgens IMDb

WANT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.