Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Gelekt: nieuwe Marvel-serie op Disney+ komt met onmogelijk gevecht

Het is bijna tijd voor de veelbelovende Disney+ Original Marvel’s What If…? Een gelekt nieuw standbeeldje van Funko Pop belooft alvast een episch gevecht tussen Killmonger en Ultron.

Marvel’s comics kunnen alle kanten op. Daardoor is Iron Man al tig keer dood gegaan en net zo vaak weer tot leven gewekt, hebben we talloze versies van Captain America gezien en komt vrijwel elke wens van fans uit.

Marvel Cinematic Universe als beperking

Je moet wat, als er elke week tientallen comics uitkomen. Het Marvel Cinematic Universe daarentegen, de films en series van Marvel Studios, wordt neergezet als één solide continuïteit. Geen reboots, losstaande verhalen of alternatieve verhaallijnen.

Dat zorgt voor een bevredigend geheel, maar soms zou je willen dat de schrijvers achter de bioscoopfilms en Disney+-series helemaal los kunnen gaan. Loki laat de potentie daarvan al zien: wat als de God of Mischief vrouwelijk was?

What If…?

Marvel Studios’ creatieve power wordt echter pas echt ontketent later dit jaar. In augustus gaat What If…? van start, een nieuwe animatieserie die naar Disney+ komt.

De insteek is vrij simpel: elke aflevering verkent een nieuw alternatief scènario. Wat nou als Doctor Strange kwaadaardig was geweest? Wat nou als Captain America een zombie was? En als T’Challa Star Lord was in plaats van Black Panther?

De verhalen worden aan elkaar gepraat door The Watcher, een kosmisch wezen uit de Marvel-comics dat alternatieve dimensies en universums kan zien. Alleen al vanwege de laatste rol van Chadwick Boseman en de terugkeer van Robert Downey Jr. wordt What If…? sowieso het checken waard.

Funko Pop verklapt scènario

Een gelekte nieuwe Funko Pop bevestigt nu een ander What If…?-scènario om naar uit te kijken. Het lijkt er namelijk sterk op dat Michael B. Jordan’s Killmonger het op gaat nemen tegen Ultron.

Geruchten wezen al op een terugkeer van de slechterik uit Age of Ultron, maar dit gelekte collector’s item bevestigt die speculatie nu:

King Killmonger, zoals de Funko Pop heet, is een beeldje van Killmonger met het afgehakte hoofd van Ultron. De arme slechterik komt er dus opnieuw bekaaid vanaf. Ook is Killmonger dus waarschijnlijk de koning van Wakanda in deze alternatieve versie van het MCU.

Koning Killmonger?

De kans is groot dat deze scène afkomstig is uit de aflevering waarin T’Challa Star-Lord is. Als de aanstaande koning van Wakanda inderdaad de ruimte in gaat, dan zal Killmonger waarschijnlijk opgroeien als de troonopvolger, met als resultaat een koning Killmonger.

Maar goed, dat is slechts onze invulling. Hoe dan ook kijken we des te meer uit naar What If…?. Marvel Studios krijgt door het trucje van alternatieve dimensies en realiteiten alle ruimte om de meest absurde situaties te verkennen in animatievorm.

Disney+ trailer

Een episch gevecht tussen Ultron en Killmonger? Blijkbaar kunnen we daarop rekenen. Waar kunnen we tekenen? Naast de maand augustus is er helaas nog geen concretere releasedatum bekend. Check hieronder de nieuwste trailer voor de Disney+ Original.

DisTrackers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.