Autovisie.nl
Autovisie.nl Auto's 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla kijkt af bij concurrenten en geeft Cybertruck dierlijke functie

Terwijl iedere deelnemer aan de grote wedstrijd voor elektrische pick-ups de beste wil zijn, nemen ze ook van alles van elkaar over. Zo kan de Tesla Cybertruck straks hetzelfde trucje uitvoeren als de Hummer EV: ‘lopen’ als een krab.

Het gaat om de zogenaamde krab-modus, onlangs door General Motors geïntroduceerd op de kersverse Hummer EV. Die beresterke elektro-auto heeft vierwielbesturing, waardoor alle vier wielen dezelfde positie kunnen aannemen. Op die manier kan de Amerikaanse pick-up als een krab diagonaal bewegen.

Tesla Cybertruck volgt Hummer EV met krab-modus

Diezelfde functie zal Tesla ook op de langverwachte Cybertruck beschikbaar maken. Elon Musk heeft namelijk bevestigd dat de hoekige elektrische pick-up vierwielsturing krijgt, zodat de pick-up van Tesla net als de Hummer diagonaal kan bewegen.

eerste elektrische hummerHummer
De nieuwe elektrische Hummer ‘loopt’ als een krab (Afbeelding: GMC)

Een fraaie toevoeging, maar toch is er een partij die op dat gebied nog wat verder gaat. We hebben het over Rivian en de R1T, die een zogenaamde ‘Tank Turn‘ kan doen. Die pick-up kan daarmee niet alleen diagonaal manoeuvreren, maar zelfs een rondje maken op z’n eigen plek.

Marktintroductie Rivian R1T

We moeten ‘t allemaal nog maar zien, omdat ook Rivian moeite heeft de R1T aan de man te brengen. De auto zou eigenlijk vorig jaar al aan klanten geleverd worden, maar dat werd destijds uitgesteld tot juni 2021. Die maand is inmiddels al voorbij, maar nog altijd wachten klanten op de levering van hun R1T.

rivian
(Afbeelding: Rivian)

Dat geldt ook voor Tesla, want de Tesla Cybertruck is nog altijd niet klaar voor productie. Althans, niet voor zover we weten. Elon Musk heeft beloofd dit jaar met een productierijp model te komen, waarna Tesla kan beginnen met de bouw van de indrukwekkende EV. Wat we zeker weten, is dat de uiteindelijke auto vrijwel niet afwijkt van de versie die we tot nu toe hebben gezien.

Tesla Cybertruck wordt niet kleiner

Elon Musk gaf eerder hints over een nieuwe afmetingen en proporties, waarbij de auto vooral wat kleiner zou worden. Die plannen zijn van tafel geschoven, zo stelt de Tesla-baas. “De Tesla Cybertruck wordt bijna exact zoals we ‘m hebben laten zien”, schrijft hij op Twitter. Nog even wachten, dus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.