Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Fargo seizoen 5: Noah Hawley heeft goed en slecht nieuws

De geprezen regisseur en producer Noah Hawley heeft goed en slecht nieuws over de serie Fargo. In Vanity Fair vertelt hij over seizoen 5.

Mocht je de serie Fargo nog niet kennen, dan heb je nog heel wat lekkere content voor je om te bingewatchen. Scriptschrijver Noah Hawley kondigde in 2014 een serie aan op basis van de gelijknamige Coen Brothers-film uit 1996. ‘Waarom juist Fargo?’ dachten liefhebbers. Er bestaan immers populairdere films van Joel en Ethan Coen, waaronder The Big Lebowski en No Country for Old Man.

Maar een dodelijk saai sneeuwlandschap in Minnesota, een groepje wereldvreemde dorpsbewoners en atypische gangsters vormden het recept voor een briljante serie. Unieke karakters, abnormale conversaties, bruut geweld, zwarte humor en een voortdurende rits aan plottwists. Dat al vier seizoenen lang.

Noah Hawley over Fargo seizoen 5

Het goede nieuws: er komt een nieuw seizoen, dat was nog niet bekend. Het slechte nieuws: dit is waarschijnlijk het laatste seizoen van Fargo. En daar moet nog aan begonnen worden.

“Het plot van Fargo 5 heb ik nog niet. Er zijn wat losse en goede stukken, maar die moeten nog met elkaar verbonden worden”, aldus Noah Hawley. “Ik denk in ieder geval dat het goed is om een einde te maken, wetende dat dit het laatste hoofdstuk is. Nu ben ik aan het kijken hoe ik deze anthologie kan afronden.”

Seizoenen met elkaar verbonden

Niet iedere kijker heeft het door, maar alle seizoenen van Fargo zijn met elkaar verbonden. Dat zit hem in de kleinste details, verre familiebanden en natuurlijk de plaats waar alles zich afspeelt. In de onderstaande video wordt daarover meer uitgelegd.

Of er voor Fargo seizoen 5 oude personages terugkeren in de serie, is nog niet bekend. De eerste drie seizoenen stream je nog altijd op Netflix, seizoen 4 vind je op Videoland. Lees hier de recensies van het meest recente hoofdstuk.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.