Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Fargo seizoen 4 is los en de eerste recensies stromen binnen

Seizoen 4 van Fargo is in première gegaan op FX. De eerste recensies stromen binnen en het grote watertanden is begonnen. Het nieuwe hoofdstuk, met een hoofdrol voor Chris Rock, is vanaf 11 oktober te zien op Videoland en niet meer op Netflix.

Voor degenen die de briljante serie Fargo nog niet kennen even een korte introductie. Scriptschrijver Noah Hawley kondigde een paar jaar geleden aan een serie te maken op basis van de gelijknamige Coen Brothers-film uit 1996. Veel liefhebbers dachten ‘Waarom juist Fargo?’. Er bestaan populairdere films van Joel en Ethan Coen. Neem alleen al The Big Lebowski en No Country for Old Man. Maar een dodelijk saai sneeuwlandschap in Minnesota en een groepje wereldvreemde dorpsbewoners bleken het recept voor een geniale serie. Unieke karakters, abnormale conversaties, bruut geweld, zwarte humor en een voortdurende rits aan plot-twists.

Fargo seizoen 4

De verschillende seizoenen zijn los van elkaar te kijken, maar hebben allemaal een link met elkaar, ook al kom je daar als kijker soms niet eens achter. De verhalen spelen zich ieder seizoen in een andere periode af. We raden je aan om de eerste drie seizoenen te bekijken om de sfeer te begrijpen. Seizoen 4 gaat over een misdaadorganisatie, bestaande uit zwarte migranten. Rond 1950 trekken ze naar het Noorden vanwege de rassenscheidingswetten van Jim Crow in het Zuiden. Onderweg komen ze in conflict met de maffia van Kansas City.

Chris Rock speelt Loy Cannon, de leider van het misdaadsyndicaat. Verwacht in Fargo 4 drugs, jazz, gangsters en heel veel stijl. Lees hier meer over het nieuwe seizoen.

Eerste recensies

Na de lancering van de eerste trailer, gaf Noah Hawley hoog op over Fargo 4. “Het nieuwe seizoen vertelt een verhaal dat twee keer zo groot is als de voorgaande seizoenen. Dit wordt het beste seizoen tot toe”, aldus showrunner Noah Hawley destijds tegen Collider. Zijn belofte komt nog niet echt terug in de eerste recensies. Hoewel de meeste recensies positief zijn, scoort seizoen 4 met een 77% score een stuk lager op Rotten Tomatoes dan de drie voorgangers. Seizoen 2 staat zelfs nog altijd op de volle 100%.

“Fargo seizoen 4 slaagt er weer in om komischer en dramatischer te zijn dan bijna alle andere series van dit moment”, schrijft David Bianculli van NPR. Willa Paskin van Slate is kritischer. “Chris Rock gooit zoveel drama in zin acteerwerk, dat de losheid en lichtheid van zijn personage verdwijnt. Seizoen 4 is algemener dan de voorgangers, ook al zie je dat er wel geprobeerd is iets relevants te maken”.

Bekijk hier het overzicht van de eerste recensies. Seizoen 1 tot en met 3 blijven voorlopig op Netflix staan, maar in Nederland heeft Videoland de rechten afgesnoept. Vanaf 11 oktober zijn op de Nederlandse streamingdienst alle seizoenen te zien.

🎬 Check ook: Het beste van Netflix: 27 series met een 100% score op Rotten Tomatoes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fargo seizoen 4 is los en de eerste recensies stromen binnen
Sluiten