Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 21 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

De elektrische Hummer met 1.014 pk rijdt als een krab

Waar Hummer bekendstaat als benzine slurpende aso-bak, komt de Amerikaanse autobouwer nu met een volledig elektrische auto. Geen vierkante kolos, maar een stijlvolle pickup.

De Hummer H1, H2 en H3 waren begin deze eeuw populaire auto’s onder beroemdheden als 50 Cent, Arnold Schwarzenegger en Paris Hilton. Tegenwoordig zijn die bakbeesten klimatologisch simpelweg niet meer verantwoord. Maar de Hummer EV Edition 1 verandert het imago van het merk in één klap.

Hummer EV Edition 1

De elektrische Hummer beschikt over drie elektrische motoren die samen goed zijn voor 1.014 pk en 15.592 Nm. Daarmee trekt de 4×4 in 6 seconden op naar de 100 kilometer per uur. Behoorlijk rap voor een monster als deze Amerikaanse pickup.

Voor de Ultium-batterijen is 70 procent minder kobalt gebruikt dan gebruikelijk in de accu’s van elektrische auto’s. De winning van die grondstof gaat ten koste van mens en milieu, goede ontwikkeling dus. De verschillende modules in het accupakket communiceren met elkaar via WiFi, waardoor er opvallend weinig bedrading nodig is. De maximale actieradius van de elektrische Hummer wordt geschat op 565 kilometer. Range anxiety hoef je niet te hebben in deze bak.

Elektrische 4×4 met Crab Mode (krabmodus)

De elektrische Hummer komt met een nieuwe functie, die handig is voor mensen die veel offroad rijden. Dankzij de zogeheten Crab Mode kunnen de wielen 10 graden draaien, waardoor je bij een lage snelheid diagonaal kunt rijden. Juist, net zoals een krab loopt. Ideaal op zachte, drekkerige ondergronden.

elektrische hummer ev edition 1, gmc
(Afbeelding: GMC)

De Hummer EV Edition 1 komt in de herfst van 2021 uit. Drie opvolgende modellen komen in de herfst van 2022, de lente van 2023 en de herfst van 2024 uit. Het eerste model is, afhankelijk van het accu-pakket, te koop vanaf omgerekend 82.500 euro. Meer informatie over elektrische pickup vind je hier.

🚘 Check ook: De elektrische Fiat Panda 4×4 ‘Pandina Jones’ is klaar voor avontuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De elektrische Hummer met 1.014 pk rijdt als een krab
Sluiten