Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Robert Downey Jr. is terug als Iron Man in trailer Marvel-serie What If…?

Disney heeft onder andere maar liefst 10 (!) nieuwe Star Wars-films en -series aangekondigd. Ook op Marvel-gebied heeft het bedrijf grootse plannen voor de komende jaren, vooral voor Disney+. Maak kennis met de Marvel-serie What If…?

We wisten al een tijdje dat What if…? eraan zat te komen, een animatieserie waarin de genieen van Marvel Studios zich eens niet druk hoeven te maken om de contuiniteit van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Marvel’s What If…?

What If…? bestaat namelijk uit allemaal losstaande geanimeerde verhalen die buiten de huidige canon vallen. De titel maakt het concept al meteen duidelijk: “Wat nou als…” Wat nou als Captain America een zombie was? Wat nou als T’Challa Star Lord was in plaats van de Black Panther?

De serie bestaat uit 23 afleveringen, en dat is geen willekeurig getal. Er bestaan namelijk 23 MCU-films. Elke aflevering pakt een film en verandert één belangrijk element, waardoor de verhalen die we allemaal kennen totaal anders uitpakken. Daardoor wordt het zowel een nostalgische als verrassende achtbaanrit.

Comeback Robert Downey Jr.

De verhalen worden aan elkaar gepraat door The Watcher, een kosmisch wezen uit de Marvel-comics dat alternatieve dimensies en universums kan zien. Ook tof: Robert Downey Jr. keert terug als Iron Man. Ja, het is een animatieserie, maar de acteur spreekt wel de stem van Tony Stark in. Ook Michael B. Jordan is van de partij, evenals de meeste MCU-acteurs.

Afgelopen nacht werd de eerste trailer onthuld van Marvel’s What If…? De animatiestijl pakt nog beter uit dan we hadden durven hopen. De personages ogen net zo volwassen en serieus als in de films, zonder de flexibiliteit te verliezen die animatie biedt. Over animatie gesproken: alles oogt zeer vloeiend. Dat smaakt naar meer!

Op naar Disney+

Gelukkig gaan we dat ook krijgen, in de zomer van 2021. Helaas heeft Disney nog geen concretere releasedatum voor ons, maar ergens rond die tijd komen de 23 afleveringen van Marvel’s What If…? Naar Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr. is terug als Iron Man in trailer Marvel-serie What If…?
Sluiten