Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Design 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse YouTuber bouwt levensgrote sportschool van LEGO

Slaat de verveling echt toe, en ben je toe aan een uitdaging? Investeer in LEGO en bouw je eigen sportschool. De Nederlandse YouTuber Stan Browney laat zien hoe dat moet.

LEGO is meer dan alleen gekleurde steentjes. Er zijn tegenwoordig heel wat bijzondere pakketten te koop, ook voor volwassenen. Denk aan een Harry Potter-bouwpakket, waardevolle Star Wars-sets en natuurlijk bijzondere auto’s, zoals deze Chevrolet Camaro. Maar een bruikbare sportschool, volledig gemaakt van LEGO-stenen? Die was tot nu toe nog nooit gemaakt, vertelt YouTuber Stan Browney in zijn nieuwste video.

Stan Browney bouwt sportschool van LEGO

Browney (eigenlijk gewoon Stan Bruininck, maar dat klinkt natuurlijk een stuk minder lekker als merknaam), is geen onbekende naam in de fitnesswereld. Zijn video’s doen het goed op YouTube. Zo heeft hij een aantal video’s met meer dan 10 miljoen views, en met deze LEGO-video heeft hij zeker weer een hit te pakken.

In samenwerking met Marcel de Jong, bekend van het tv-programma LEGO Masters, maakte Stan Browney een aantal items die in elke sportschool onmisbaar zijn. Denk aan een set dumbbells, een pull-up rek, een ab-roller om je buikspieren mee te trainen, een bankje, en een Strongman Log. Die laatste wordt vaak gebruikt in Strongman-wedstrijden, en is het best te omschrijven als een holle boomstronk met gaten erin, die je boven je hoofd tilt. Goed om je schouders mee te trainen.

Binnen 48 uren

De mannen kregen niet alle tijd van de wereld om deze challenge te voltooien, want het moest ook nog eens binnen 48 uur. Daarom werd er een beetje vals gespeeld (vinden wij), en werden er grote LEGO-blokken bij gehaald. Toegegeven: met kleine blokjes had het bouwen van een pull-up bar zeker langer geduurd. Is het daarom minder leuk om te kijken? Zeker niet, want het blijft uniek. Bekijk de onderstaande video en oordeel zelf.

Zelf ook aan de slag met LEGO-blokjes? Haal dan je volledige LEGO-voorraad maar van zolder, want je hebt er behoorlijk wat stenen voor nodig. Alleen al voor de Strongman Log zijn meer dan 10.000 steentjes gebruikt. Het gewicht is dan ook flink: 21,3 kilo.

IJskoude gym

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Nederlandse YouTuber Stan Browney een bizarre challenge aanging. Onlangs maakte hij ook een bijzonder koude gym gemaakt van ijs. Die video check je hier. Toch liever naar een échte sportschool? Maak dan deze veelgemaakte fouten niet, aldus een personal trainer.

5 voordelen van calisthenics: buiten trainen op lichaamsgewicht

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.