Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 17 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult Chevrolet Camaro die als coupé en cabrio te bouwen is

LEGO laat heeft een nieuwe bouwset voor volwassenen onthuld. Het gaat ditmaal om een Chevrolet Camaro Z28. De muscle car is opvallend gedetailleerd.

Het is niet de eerste keer dat de Deense speelgoedfabrikant een auto zo nauwkeurig namaakt. Zie bijvoorbeeld deze vier auto’s. Het nieuwe bouwpakket is een stijlvolle toevoeging aan de autocollectie.

LEGO Chevrolet Camaro Z28

De met LEGO te bouwen Chevrolet Camaro Z28 bestaat uit 1.456 onderdelen en is geen makkelijk bouwpakket. De set is immers gemaakt voor volwassenen van 18 jaar of ouder.

LEGO, chevrolet Camaro, klassieker
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Designer Sven Franic: “Met zijn klassieke lijnen en strakke ontwerp is de Camaro Z28 uit 1969 ongeëvenaard in zijn elegantie. Daarom was het zo’n geweldige inspiratie voor dit LEGO-ontwerp.”

Op verschillende manieren te bouwen

De klassieke lijnen worden geaccentueerd door de rood, wit of grijze racestrepen (je kunt zelf kiezen) die contrasteren met de zwarte carrosseriekleur. Open de deur van de auto, en je ziet een nauwkeurig interieur met een stuurwiel dat echt de wielen doet draaien. Onder de motorkap ligt een V8 die qua vorm erg lijkt op die in een echte Chevrolet Camaro Z28.

Chevrolet Camaro Z28, lego
(Afbeelding: LEGO)
(Afbeelding: LEGO)

Het bouwpakket is 36 centimeter lang, 14 centimeter breed en 10 centimeter hoog. Klein is de Chevrolet Camaro Z28 dus allerminst. Als bouwer heb je de keuze om ‘m als coupé of cabriolet te maken, wat jij mooier vindt als eyecatcher in je huis!

Wat kost de LEGO Chevrolet Camaro?

LEGO biedt het bouwpakket van de muscle car aan voor 169,99 euro. Nu al naar de winkel rennen om er een te kopen is helaas niet mogelijk. Vanaf 1 augustus is de bouwset te bestellen.

(Afbeelding: LEGO)

Ben je op zoek naar meer uitdaging? Kijk dan eens naar de Technic Ferrari 488 GTE AF Corse #51. Ook dit exemplaar is gemaakt voor volwassenen. Door een gedetailleerde V8-motor met werkende zuigers en 1.677 steentjes is dit bouwpakket een stuk ingewikkelder. Meer details en hoeveel dit pakket kost, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.