Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel’s nieuwste serie is het best beoordeelde MCU-project ooit

Ms. Marvel krijgt misschien niet zoveel aandacht als Thor: Love and Thunder of Loki, maar is toch echt het best beoordeelde Marvel Cinematic Universe-project tot nu toe.

Dat blijkt uit cijfers van Rotten Tomatoes.

Marvel Cinematic Universe verandert

Toen Loki en WandaVision van start gingen, vlogen de artikelen je om de oren. Eindelijk maakte Marvel ‘echte’ series. Het zijn verhaallijnen die net zo belangrijk zijn als de films. Een volwaardig onderdeel van het Marvel Cinematic Universe (MCU) dus.

Daarvoor werden series zoals Daredevil, Luke Cage en Iron Fist door een andere divisie gemaakt, en mochten ze vooral niet te dicht in de buurt komen van de films.

Nu, slechts een paar jaar later, ziet het MCU er compleet anders uit. Topacteurs zoals Tom Hiddleston en Elizabeth Olsen vertolken hun rol zowel op het witte doek als in televisieseries.

Ms. Marvel

Ondertussen zijn we een flink aantal series verder. Zowel Moon Knight als Ms. Marvel zijn namelijk tot een einde gekomen, en She-Hulk: Attorney at Law staat alweer voor de deur. Die serie gaat op 17 augustus van start op Disney+.

Voor de release van The Falcon and the Winter Soldier werden we overladen door een marketingoffensief waar je U tegen zegt. Over Ms. Marvel hoor je daarentegen opvallend weinig. Ook de weinige kijkcijfers die beschikbaar zijn, wijzen op een relatief matige lancering.

Doodzonde, als we de cijfers van Rotten Tomatoes moeten geloven.

Best beoordeelde MCU-project ooit

Als je de balans opmaakt, dan blijkt namelijk dat Ms. Marvel het best beoordeelde MCU-project ooit is. Rotten Tomatoes verzamelt recensies van recensenten, maar ook van het ‘normale’ publiek. Zo kun je in één oogopslag zien wat de consensus is.

Na 250 recensies behaalt Ms. Marvel een score van 98 procent. Dat betekent niet dat de Disney+ Original een 9.8 scoort, maar dat 98 procent van de reviews positief is.

Black Panther verslagen

Daarmee scoort de nieuwe serie hoger dan Black Panther (96 procent) en Avengers: Endgame (94 procent). De op één na best scorende Marvel-serie is Agents of S.H.I.E.L.D (95 procent).

Daarna komen Daredevil, Loki en Hawkeye, die alle drie een score van 92 procent hebben. Dan pas kom je WandaVision tegen, met een score van 91 procent.

Ms. Marvel heeft dan misschien geen Captain America of Loki om je naar de serie te lokken, maar je doet jezelf als Marvel-fan klaarblijkelijk te kort als je de show daarom links laat liggen.

“Marvel Studios heeft met Iman Vellani een winnaar vol charme gevonden, die tevens een verfrissende toevoeging is aan de line-up van Marvel-helden,” concludeert John Nguyen van Nerd Reactor.

Publiek is minder enthousiast (maar…)

Onder het publiek scoort de Disney+ Original een stuk minder. Daar heeft Ms. Marvel een score van 78 procent, na maar liefst 7.090 recensies.

Tegelijkertijd is die score lastig om op waarde te schatten, gezien het feit dat Kamala Khan de eerste islamitische superheld binnen het MCU is niet in elke hoek tot gejuich leidt.

De show is een coming of age-verhaal. Je volgt Kamala Khan, een 16-jarige Pakistaanse uit Jersey City die groot fan is van Captain Marvel. Al snel ontdekt ze dat er voor haarzelf ook een toekomst als superheld in het verschiet ligt. Afijn, de rest hoeven we je niet voor te kauwen. Het moge duidelijk zijn dat Ms. Marvel een absolute aanrader is. Kijken die hap!

Netflix vs HBO Max: wie heeft de beste films volgens IMDb?

RT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.