Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

De duurste LEGO x Harry Potter-set ooit is eindelijk te koop

Fans en liefhebbers, opgelet! LEGO heeft de meest imposante en duurste Harry Potter-set in de verkoop gegooid. Maak kennis met de 76505 Hogwarts Express.

Ook LEGO heeft last van de gevolgen van inflatie. Grondstoffen zijn fors duurder geworden, wat ook de productie van de plastic bouwsteentjes een prijzige grap maakt.

LEGO wordt duurder

Een grap die uiteraard doorberekend gaat worden aan jou, de consument. De Deense fabrikant onthulde vorige maand dan ook een waslijst aan sets die de komende tijd in prijs verhoogd gaan worden.

De pijnlijkste gevallen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet, zodat je nog snel je slag kunt slaan. Maar wellicht wil je juist dat geld in je (digitale) portemonnee houden, want LEGO heeft zojuist een nieuwe set aangekondigd waar je U tegen zegt.

LEGO Harry Potter 76505 Hogwarts Express

Maak kennis met de LEGO Harry Potter 76505 Hogwarts Express. Oftewel, de trein waarmee Harry Potter in de films richting Zweinstein vertrekt. De resulterende set is in meerdere opzichten imposant. Met maar liefst 5129 steentjes bouw je een 118 centimeter lange trein, die ook nog eens 26 centimeter hoog is.

76405 Hogwarts Express: LEGO onthult duurste Harry Potter-set tot nu toe
🚂 (Afbeelding: LEGO)

Ook krijg je er 20 minifiguurtjes bij, die natuurlijk een manier nodig hebben om in te stappen. Gelukkig laat LEGO je ook het iconische Perron 9¾ bouwen, enkel toegankelijk voor tovenaars en heksen. Gewone dreuzels kunnen er niet komen. Of muggles, zoals ze in de Engelse versie van de boeken heten.

Pittig prijskaartje, propvol details

Je bouwt slechts een stukje van het perron, dus je zult je eigen collectie aan steentjes moeten gebruiken als je echt een compleet gebouw wilt bouwen. Maar goed, het is maar beter zo: 76505 Hogwarts Express kost namelijk 499,99 euro. Bovendien zit het stukje perron dat je wél bouwt ook propvol details. Van de karakteristieke bogen tot een bordje met een quote van Albus Severus Potter.

Zo zitten er ook een aantal quotes in de trein zelf verstopt. In de eerste coupé voor reizigers vind je de quote “Has anyone seen a toad?”, de vraag die Hermione stelt wanneer ze Ron en Harry voor het eerst ontmoet. In de tweede coupé kun je het debuut van de Dementors naspelen, want daar zegt Ron “I think someone’s coming aboard.”

De trein bestaat in totaal uit een stoomlocomotief en drie coupés, waarin dus telkens een beroemde scène uit de films is ingericht. Mooi detail: bovenop de stoomlocomotief zit een hendel, die je kunt gebruiken om de trein heen en weer te laten bewegen, als een echte oude stroomtrein.

LEGO-Harry-Potter-76405-Hogwarts-Express-7-min
🚂 (Afbeelding: LEGO)
76405 Hogwarts Express: LEGO onthult duurste Harry Potter-set tot nu toe
🚂 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Harry Potter Zweinstein
🚂 (Afbeelding: LEGO)

Volwassen versies van je helden

Ook tof: tussen de minifiguurtjes zitten ook de volwassen versies van bijvoorbeeld Harry Potter zelf en Draco Malfoy. Zo kun je de allerlaatste scène uit de filmreeks naspelen, waarin de hoofdrolspelers elkaar jaren later opnieuw tegenkomen op Perron 9¾.

LEGO Harry Potter 76505 Hogwarts Express is nu uit en te bestellen via Nederlandse Store.

Goedkopere variant

Vind je 499,99 euro toch net iets te gortig? Dan is er goed nieuws: tot eind dit jaar is er ook nog een oudere versie van de trein te koop als LEGO-set, voor ‘slechts’ 89,99 euro. Stel dan echter wel even je verwachtingen bij wat details betreft.

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.