Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 31 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

LEGO verkoopt betaalbare rozen en meer unieke Valentijnscadeaus

Valentijnsdag nadert rap. Hoog tijd om een cadeau in huis te halen, maar hoe kom je na al die jaren nog op een verrassend idee? Tijd voor LEGO. Veel van de sets zijn relatief betaalbaar, op de Eiffeltoren na.

We helpen je een handje met acht tips. Verrassende invalshoeken of denkrichtingen voor een geschikt geschenk voor zowel diehard LEGO-verzamelaars als partners die al sinds hun jeugd geen steentje meer hebben aangeraakt.

Valentijnsdag-cadeautips met LEGO

Van een plastic bosje bloemen tot in steentjes gegoten vakantieherinneringen: met de onderstaande cadeautips en denkrichtingen ben je hopelijk snel een  mooie verrassing voor Valentijnsdag rijker.

Zeg het met een LEGO-bloemetje

Jouw liefde is uiteraard het hele jaar vurig, niet alleen op Valentijnsdag. ‘Zeg het met een bosje bloemen’ is weliswaar romantisch, maar die houden het krap een week vol. LEGO heeft met de Botanical Collection gelukkig een uitdijend assortiment aan plastic bloemen en planten die niet al na een week verpieteren. Ben je het hele jaar romantisch bezig, of je nou voor de cliché bos rozen of deze kleurrijke wilde bloemen gaat. Ongeveer even duur als een bos echte rozen.

❤️ Check de cadeau’s in de Store

LEGO Valentijnsdag zeg het met bloemen cadeau
(Afbeelding: LEGO)

Gepersonaliseerd kunstwerk

Kent je geliefde elke LEGO-set uit zijn of haar hoofd? Dan kun je die superfan alsnog verrassen door een set cadeau te doen die nog niet bestaat. Oftewel; op maat gemaakt. Je kunt een mooie foto van jullie samen om laten toveren tot pixel-art, opgebouwd uit LEGO-steentjes. Pure kunst, reuze origineel en ook nog eens tof om samen in elkaar te zetten.

❤️ Check het cadeau in de Store

LEGO Valentijnsdag Visual Gepersonaliseerd cadeau
(Afbeelding: LEGO)

De stad van de liefde

Toegegeven, een cadeaut’je’ van 629,99 euro is zo’n beetje de definitie van overkill, maar Parijs is nou eenmaal de stad van de liefde en wie zijn wij om te oordelen over jouw uitgaves. En als je het over Parijs hebt, dan heb je het natuurlijk over de Eiffeltoren. Een bouwervaring die je in LEGO-vorm er toe dwingt om vele avonden samen te bouwen. Daar zorgt de absurde hoeveelheid steentjes wel voor: 10001 stuks, om precies te zijn.

❤️ Check het cadeau in de Store

grootste lego sets ooit, eiffeltoren
(Afbeelding: LEGO)

Plastic huisdieren

Per verrassing een huisdier in huis halen is wellicht geen slim plan, maar gelukkig heeft LEGO een plastic alternatief. Twee stuks zelfs: 2024 werd afgetrapt met een gloednieuwe collectie aan dieren-sets, een spin-off van de Botanical Collection. Daardoor kun je nu twee papegaaien scoren, een plat bouwwerk dat je bijvoorbeeld aan de muur kunt bevestigen. Of ga voor deze ijsvogel, een dynamische set waar je geliefde zeker een avond zoet mee zal zijn.

❤️ Check de cadeau’s in de Store

LEGO brengt huisdieren naar je interieur met nieuwe Art-lijn
(Afbeelding: LEGO)

Pure kunst

Heb je geen ruimte in huis voor een reusachtig bouwwerk? Check dan vooral ook de Art-lijn van LEGO. Van een Japanse klassieker tot een kleurrijke Spider-Man die je kamer in komt gekropen: het zijn stuk voor stuk platte bouwwerken die je bijvoorbeeld ter decoratie op kunt hangen in je slaap- of werkkamer. Plus: er zitten relatief neutrale designs tussen, waardoor er altijd wel een set te vinden is die in het interieur van je geliefde past.

❤️ Check de cadeau’s in de Store

Je favorite franchise als LEGO-set

Van Star Wars, Disney-animaties en Stranger Things tot Harry Potter: LEGO heeft al tientallen grote films en series omgetoverd tot bouwmodel. Dat kan dan ook een goed vertrekpunt zijn voor je jacht op het perfecte cadeautje voor Valentijnsdag; wat is de favoriete film, serie of zelfs game van degene waarvoor je op jacht bent? Met een beetje geluk hebben de Denen die franchise al een LEGO-behandeling gegeven. Plus: wie is er nou niet fan van één van de hierboven genoemde megafranchises?

❤️ Check de cadeau’s in de Store

Herinneringen en bucketlist-items

Nog zo’n handig vertrekpunt: vakanties. LEGO heeft al sinds 2008 de Architecture-lijn, met tientallen beroemde locaties en gebouwen die in LEGO-vorm zijn uitgebracht. Denk aan een miniatuur-Eiffeltoren en de skyline van New York en Londen, of de instant klassieker die de Taj Mahal-set is. Wellicht zit er een beroemde stad of gebouw tussen waar jij en je geliefde zijn geweest, of een plek die op de bucketlist staat. Een perfect cadeautje om daarna terug te denken of dus alvast vooruit te dromen.

❤️ Check de cadeau’s in de Store

LEGO Valentijnsdag Architecture cadeau
(Afbeelding: LEGO)

LEGO-cadeau zonder LEGO

Je kunt ook op Valentijnsdag een perfect LEGO-cadeautje geven zonder LEGO te geven. De Deense fabrikant verkoopt namelijk ook boeken, zoals deze toffe reis langs de geschiedenis van de minifiguur. Van de iconische astronauten van het Space-thema tot de ridders uit je jeugd: A Visual History neemt je mee op een visuele reis vol productafbeeldingen, anekdotes en informatie voor diehard fans. Een verrassend cadeau voor de LEGO-liefhebber, die waarschijnlijk niet snel in deze hoek denkt.

❤️ Check het cadeau in de Store

LEGO Valentijnsdag Visual Guide cadeau
(Afbeelding: LEGO)

De gouden Valentijnsdag-tip

Pro-tip: als je echt op 14 februari indruk wil gaan maken, zorg dan voor een zelfbereide culinaire verrassing.

In dit artikel tippen we behapbare doch indrukwekkende gerechten die je tijdens Valentijnsdag op tafel kunt toveren. Tijdens het toetje een LEGO-cadeau als uitsmijter en je schiet volledig in de roos.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.