Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

3 artistieke LEGO-bouwsets die als kunstwerk je interieur verrijken

Kunst aan de muur is duur, LEGO ook. Maar een Van Gogh-bouwset is nog altijd goedkoper dan een echte Van Gogh. We willen maar zeggen dat een nieuw object voor in je interieur extra leuk is als je het zelf in elkaar hebt geknutseld. En dan ineens is zo’n set in verhouding best betaalbaar.

Zoek maar eens iets leuks voor aan de muur voor minder dan 100 euro. Ga je niet snel vinden, maar de iconische De Grote Golf van Hokusai van LEGO koop je wel voor dit geld.

LEGO-sets voor in je interieur

Zo heb je meer artistieke bouwsets, die het leuk doen als kunst aan de muur. Nou is in feite iedere LEGO-set dat in onze jongensogen, maar daar denken onze partners anders over. Meer succes heb je ongetwijfeld met deze kunstwerken.

1. Vincent van Gogh – De Sterrennacht

lego bouwsets, van gogh, de sterrennacht, artistieke bouwsets, interieur
🎨 (Afbeelding: LEGO)

Raschauvinisten als we zijn beginnen we met een Nederlandse grootmeester. Jawel, je kunt De Sterrennacht van Vincent van Gogh nabouwen. Als bonus krijg je er een minifiguur van Vincent van Gogh bij. Je koopt de bouwset voor 169,99 euro.

2. Hokusai – De Grote Golf

hokusai de grote golf, lego bouwsets, interieur, kunst
🎨 (Afbeelding: LEGO)

Breng een eerbetoon aan de Japanse kunst met het bouwen van deze serene LEGO-versie van De Grote Golf van Hokusai. De lijst is onderdeel van de bouwset, dus hij is direct klaar voor je interieur. Je koopt de set voor 99,99 euro.

The Rolling Stones

lego bouwsets, tong, the roling stones, artistieke bouwsets, interieur
👅 (Afbeelding: LEGO)

Ter ere van het 60-jarige bestaan bracht LEGO het tonglogo van The Roling Stones uit als bouwset. Dat was vorig jaar inderdaad, maar dit rock-‘n’-roll kunstwerk voor in je interieur is nog steeds te koop. Je betaalt 149,99 euro voor de bouwset waarbij wij onze vingers aflikken.

Gratis bloempot

gratis bloempot, lego, interieur
💐 (Afbeelding: LEGO)

Meer op zoek naar een fleurige verrijking van je interieur dan een kunstwerk aan de muur? Dan is er altijd nog deze bloemvaas met bloemen die je koopt voor 24,99 euro. Deze krijg je, zolang de voorraad strekt, gratis bij een andere bouwset.

Check ook de bouwsets voor liefhebbers van retro games.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.