Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

4 LEGO-sets voor volwassen gamers die zwelgen in nostalgie

Gamers uit de jaren 80 en 90 zijn nu gevoelige volwassenen die een traantje wegpinken bij de minst of geringste vorm van nostalgie. Ze kunnen hun hart ophalen met dit kwartet aan LEGO-bouwsets, van Atari tot Nintendo.

De bouwsets in dit artikel vormen niet alleen leuk knutselwerk, maar zijn stuk voor stuk ook een verrijking voor je interieur. Althans, als je partner er ook zo over denkt.

LEGO-bouwsets voor volwassen gamers

We gaan in chronologische volgorde door de gamegeschiedenis. Check de Atari 2600, Nintendo Entertainment System, Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone en het Super Mario 64 – Vraagtekenblok.

Atari 2600

atari 2600, lego set, bouwset, volwassen gamers, nostalgie, game
Atari 2600 (Afbeelding: LEGO)

De Atari 2600 is er eentje van de eerste generatie: gamers die eind jaren 70 begin jaren 80 opgroeiden, nu de vijftig gepasseerd zijn en zwelgen in nostalgie. Met deze bouwset kunnen ze terug naar hun jeugd. De LEGO-set wordt geleverd met een joystick en de drie iconische games Asteroids, Adventure en Centipede. Die kun je niet spelen, maar wel in 3D nabouwen. Je krijgt nu 20% korting op de set en betaalt 191,99 euro in plaats van 239,99 euro.

Nintendo Entertainment System

lego, nintendo, gamers, bouwset, nes, nostalgie
Nintendo Entertainment System (Afbeelding: LEGO)

Een iets jongere generatie gamers, die nu de veertig passeren of reeds gepasseerd zijn, groeide op met Nintendo Entertainment System. Ook bekend als de NES of Nintendo 8-bit. Met 2.646 steentjes is deze LEGO-set iets uitgebreider dan de Atari 2600. Je krijgt er dan ook een complete ouderwetse televisie bij. Daarnaast behoren ook de game Super Mario Bros en een joypad tot deze set. Dit is een zeldzaam item, die net weer opnieuw beschikbaar is. Prijs: 269,99 euro.

Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone

Sonic the Hedgehog Green Hill Zone, lego, gamers, nostalgie
Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone (Afbeelding: LEGO)

In dezelfde tijd als de Nintendo 8-bit groeide een ander deel van de generatie gamers op met SEGA. Met deze LEGO-set bouw je Green Hill Zone na, het eerste level uit het computerspel Sonic the Hedgehog voor de Sega Mega Drive uit 1991. Een stuk beter betaalbaar dan de Nintendo en de Atari, maar met evenveel nostalgie. Je betaalt 79,99 euro.

Super Mario 64 – Vraagtekenblok

super mario 64 vraagtekenblok, lego, volwassen gamers, nostalgie
Super Mario 64 -Vraagtekenblok (Afbeelding: LEGO)

Een sprong vooruit in de tijd. Super Mario 64, een platformspel voor de Nintendo 64, kwam in 1996 uit. Op dit uitklapbare vraagtekenblok kun je de levels nabouwen. Prijs: 199,99 euro.

Check ook de nieuwe Lord of The Rings-bouwset van LEGO.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.