Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Real-life Squid Game’ op Netflix is de nieuw hitserie uit Zuid-Korea

Een nieuwe Zuid-Koreaanse serie op Netflix voert wereldwijd de lijsten aan. Physical: 100 is een soort Squid Game, maar dan in het echt.

Eerst maar even wat duiding voor mensen die Squid Game nog nooit hebben gezien. Die Zuid-Koreaanse Netflix-serie gaat over een groep van 456 mensen, die een reeks kinderspellen spelen voor een geldprijs. Faalt iemand, dan wordt die abrupt vermoord. Qua sfeer is de serie te omschrijven als een mix van de films Battle Royale en Hunger Games en de serie Black Mirror. Lees meer over het succes van de Zuid-Koreaanse serie.

Physical: 100 op Netflix

Wees gerust, in Physical: 100 gaat het er niet zo ziekelijk aan toe als in Squid Game. Wel nemen honderd spelers in topconditie het tegen elkaar op in een reeks slopende uitdagingen. Om de eer, maar ook om een geldprijs. Belangrijk detail: falende deelnemers worden niet vermoord.

De Zuid-Koreaanse reality-serie is overduidelijk gebaseerd op Squid Game. Een vergelijkbare stem spreekt de deelnemers van Physical: 100 toe, veel spellen worden gespeeld in een surrealistische setting, er is volop onderlinge strijd en tegelijk teamwork, mannen in pakken controleren de boel.

Hoe scoort de real-life Squid Game?

Wereldwijd is het Zuid-Koreaanse Physical: 100 al een paar dagen op rij de best bekeken serie. Ook in Nederland staat de real-life Squid Game op nummer één, volgens data van Flixpatrol.

physical 100, squid game, zuid-korea, netflix, serie, hit, reality
physical 100, squid game, zuid-korea, netflix, serie, hit, reality, echt, real life
physical 100, squid game, zuid-korea, netflix, serie, hit, reality, echt, real life, fight

In tegenstelling tot veel andere plotselinge hits op Netflix, scoort Physical: 100 goed onder recensenten en het publiek. Zo staat de IMDb-score op het moment op 7,7 uit 10. Op Rotten Tomatoes beoordeelt het publiek de real-life Squid Game met een score van 74 procent.

Meer series uit Zuid-Korea

Physical: 100 is nu te streamen op Netflix. Squid Game seizoen 2 verschijnt naar verluidt eind 2023 of begin 2024 op de streamingdienst. Er bestaan overigens veel meer goede series uit Zuid-Korea naast de horrorspelen en het reality-equivalent. Check onze top 5 Zuid-Koreaanse shows op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.