Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO trapt 2024 af met 100 nieuwe sets: dit zijn onze favorieten

LEGO trapt 2024 af met een gigantische lading aan nieuwe sets. We zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Meer dan honderd gloednieuwe modellen zijn nu verkrijgbaar in de officiële Store. Inclusief een bouwset met liefst 31 Marvel-minifiguren.

De tofste nieuwe LEGO-sets van januari 2024

Je kunt het complete overzicht hier checken of scrol nog even door voor onze acht favorieten. Van Mickey Mouse tot Spider-Man: de tofste nieuwe LEGO-sets van januari 2024!

Marvel 76269 Avengers Toren

Beleef de heldhaftige stijl en het formaat van het meest iconische gebouw in het Avengers Universum met de Avengers toren van 5201 onderdelen. Deze monumentale set is meer dan 90 cm hoog en is meer dan gewoon een indrukwekkende blikvanger. De set is boordevol manieren om gevechten uit de Infinity Saga na te spelen met een sterrencast van 31 figuren. Geen koopje, te weten dat de bouwset 499 euro kost.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

avengers toren lego januari 2024
(Afbeelding: LEGO)
marvel avengers toren lego januari 2024 minifiguren
(Afbeelding: Marvel)

LEGO Ideas 21345 Polaroid OneStep SX-70 Camera

2024 wordt direct afgetrapt met een LEGO-pareltje. Je kunt vanaf nu namelijk een eerbetoon aan een Polaroid-camera scoren: de OneStep SX-70. De door een fan ontworpen set komt gepaard met foto’s vol easter eggs en kan zelfs omgetoverd worden tot een ander iconisch fototoestel.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO brengt ode aan Polaroid met betaalbare fotocamera-set
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10328 Bouquet of Roses

Met december in de achteruitkijkspiegel is het voor je het weet alweer februari. Oftewel: Valentijnsdag. Gelukkig heeft LEGO dat ook door, met deze kleurrijke bos rozen als resultaat. Met 822 steentjes zet je maar liefst twaalf rozen in elkaar, die deels in bloei zijn en deels nog moeten gaan bloeien. Een mooi cadeautje voor je geliefde, of natuurlijk om je eigen huis op te fleuren.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Icons 10328 Bouquet of Roses
(Afbeelding: LEGO)

Marvel 76282 Rocket & Baby Groot

Na een belabberd Marvel-jaar is het tijd om met je eigen collectie betere verhalen te vertellen. Daar kan vanaf nu Rocket de hoofdrol in spelen, samen met Baby Groot. Het resultaat is een 22 centimeter hoge actiefiguur, die je in allerlei poses neer kunt zetten.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Marvel 76282 Rocket & Baby Groot
(Afbeelding: LEGO)

Marvel 76285 Spider-Man’s Mask

Ben je toch wat meer van de decoratieve sets in plaats van de bovenstaande speel-set? Dan kun je dit Spider-Man-masker in huis halen. De nieuwste set in een langlopende reeks aan bustes en maskers van iconische filmpersonages. Gratis waarschuwing: Spidey’s vijand Venom gaat later dit jaar uit de collectie bij de Denen.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Marvel 76285 Spider-Man’s Mask
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 80113 Family Reunion Celebration

LEGO brengt de laatste jaren steeds meer sets uit die specifiek op China zijn gericht. Toch kunnen we gelukkig ook in Nederland van de resultaten profiteren, want die zijn telkens weer opvallend tof. Dat geldt ook voor deze Lunar Year-set, waarmee het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd. Je bouwt met 1823 steentjes een Chinees restaurant waarin ook nog een potje karaoke kan worden gezongen. Toffe, uitdagende en kleurrijke build!

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration Chinees Nieuwjaar
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 80112 Auspicious Dragon

Ook tof: je kunt ook een mythische Chinese draak in elkaar gaan zetten. Sinds 1 januari is deze nieuwe set beschikbaar, die ook zonder de bijbehorende culturele en mythische achtergrond bijzonder tof is. Een design waar je U tegen zegt, wat ons betreft.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO sets januari 2024 LEGO 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration Chinees Nieuwjaar
(Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40673 Spring Festival Mickey Mouse

We blijven even in de Chinese sferen. Terwijl de eerste versie van Mickey het publieke domein betreedt brengen Disney en de Deense speelgoedfabrikant de nieuwste versie van de muis uit: een Chinees Nieuwjaar-variant.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO BrickHeadz 40673 Spring Festival Mickey Mouse
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator 31152 Space Astronaut

Vaak zijn de 3-in-1-sets van LEGO enkel interessant voor kinderen, maar deze Space Astronaut is een uitzondering op die regel. Met 647 steentjes kun je niet alleen een ‘zwevende’ astronaut in elkaar zetten, maar ook een ruimteschip en een eerbetoon aan ruimtehond Laika.

🌟 Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Creator 31152 Space Astronaut
(Afbeelding: LEGO)

Meer dan honderd nieuwe bouwsets

LEGO brengt deze maand meer dan honderd nieuwe sets uit, dus we raden je vooral aan om zelf uitgebreid te gaan grasduinen door het immense nieuwe aanbod.

Op deze pagina kun je een compleet overzicht bewonderen. Of lees hoe binnenkort de verpakking van je nieuwe sets gaat veranderen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.