Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe spin-off La Casa de Papel is de Netflix-wereldhit van nu

Netflix heeft een grote hit te pakken met de nieuwe serie Berlin. Dat is op zich geen verrassing, te weten dat het een spin-off is van de hitserie La Casa de Papel. Geen serie wordt op dit moment wereldwijd meer bekeken.

De Spaanse serie La Casa de Papel (Engelse titel: Money Heist) kwam in 2017 uit en gaat over een mysterieuze en uiterst slimme man, bekend als ‘de Professor’, die acht specialisten heeft gerekruteerd voor de grootste bankoverval in de Spaanse geschiedenis. De serie groeide uit tot een van de populairste Netflix-series ooit. Na vijf seizoenen kwam er in december 2021 een einde aan.

La Casa de Papel spin-off Berlin op Netflix

Maar de franchise is nog springlevend. De betreffende specialisten hadden allemaal een stad als codenaam en deze nieuwe spin-off gaat volledig over Berlin, zoals de titel al verraadt. Net als in de overkoepelende serie wordt dit personage gespeeld door Pedro Alonso.

In zijn glorietijd ontmoet Berlin in Parijs een team om een van zijn meest ambitieuze overvallen ooit te plannen. Daarbij wil hij voor 44 miljoen euro aan juwelen buit maken. Deze nieuwe Netflix-serie speelt zich in een ongedefinieerd verleden af, voor de gebeurtenissen in La Casa de Papel.

Hoe valt de serie bij het publiek?

Op dit moment is Berlin volgens filmdatawebsite Flixpatrol de meest gestreamde serie wereldwijd. Ook in Nederland staat de spin-off van La Casa de Papel al drie dagen lang fier op kop. Maar wat zeggen de recensenten en het publiek?

Nieuwe spin-off La Casa de Papel Berlin is de Netflix-wereldhit van nu
(Afbeelding: Netflix)

Welnu, het publiek is gematigd enthousiast met een 62 procent score op Rotten Tomatoes en een rating van 7,2 uit 10 op IMDb. Professionele filmcritici verschillen van mening, maar op Rotten Tomatoes zijn nog te weinig recensies voor een eerste score. Tot nu toe zijn er twee voldoendes en twee onvoldoendes, wat duidt op een onofficiële score van 50 procent.

Oordeel vooral zelf: La Casa de Papel is nu te streamen via Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.