Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat dit La casa de papel-karakter een eigen spin-off geven

Binnenkort verschijnen de allerlaatste afleveringen van La casa de papel. Gelukkig is er ook goed nieuws voor de fans, want Netflix heeft een nieuwe spin-off aangekondigd. Deze draait volledig om één karakter, en het is niet El Professor, Nairobi, Denver of Tokio.

⚠️Pas op! Dit artikel bevat spoilers⚠️

Netflix heeft ervoor gekozen om Berlin wat meer schermtijd te gunnen. De door Pedro Alonso gespeelde bankrover had een belangrijke rol in de eerste twee seizoen van deze Netflix-serie. Helaas wist hij niet levend uit de Spaanse Munt te komen. Via flashbacks dook Berlin nog wel op in later seizoenen, maar verdween desalniettemin langzaam wat meer naar de achtergrond.

Berlin krijgt eigen Netflix-serie

Dit tot grote teleurstelling van veel fans. De nietsontziende en ietwat arrogante bankrover lijkt in eerste instantie geen heel likeable-karakter. Toch wist hij in de eerste seizoenen van La casa de papel het hart van menig kijker te veroveren. Je ziet zijn levensverhaal en begint steeds beter te begrijpen hoe hij in elkaar zit. Uiteindelijk wordt duidelijk wat Berlin drijft en blijkt hij lang niet zo egoïstisch als je dacht.

Een goed uitgedacht karakter als Berlin verdient meer schermtijd, en die gaat Netflix hem via een omweg dus ook geven. Over deze spin-off van La casa de papel is overigens nog niet veel bekend. Netflix heeft verder alleen bovenstaande foto gedeeld van Pedro Alonso. De verwachting is dan ook dat hij opnieuw in de rol van Berlin gaat kruipen. We gaan dus niet zo ver terug in de tijd dat het karakter opnieuw gecast moet worden.

Releasedatum La casa de papel spin-off

Meer informatie zal ongetwijfeld binnenstromen wanneer de releasedatum dichterbij komt. Dat gaat alleen nog wel even duren, want volgens Netflix kunnen we de La casa de papel spin-off pas ergens in 2023 gaan verwachten.

Netflix zet nu al verrassing voor La Casa de Papel-fans online

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.