Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 14 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe 18+ set vliegt je huis in en is verrassend betaalbaar

Na een barrage van meer dan honderd nieuwe sets in januari zit LEGO allesbehalve stil. Maak kennis met LEGO Icons 10331 Kingfisher Bird. Jawel, je kun nu een ijsvogel bouwen, in Nederland gelukkig niet meer een bedreigde vogelsoort.

Het is de tweede set binnen de gloednieuwe The Fauna Collection-lijn. De papegaaien die de Denen op 1 januari op de wereld loslieten vormden samen de eerste set.

LEGO Icons 10331 Kingfisher Bird

The Fauna Collection maakt deel uit van de overkoepelende Icons-lijn, die we kennen van bijvoorbeeld dit imposante museum en dit reusachtige vliegtuig. De nieuwe lijn borduurt voort op het succes van de Botanical Collection, een bonte verzameling van bloemen en planten die een grote hit bleek te zijn onder volwassenen. Precies, de snelst groeiende doelgroep van LEGO.

Afijn, terug naar de Kingfisher Bird. Opnieuw maken de Denen dus goede sier met een kleurrijke vogelsoort. Met 834 steentjes kun je een ijsvogel in elkaar zetten die net het water uitgevlogen komt, met een verse vis in de bek. Transparante steentjes en en plastic rietstengels maken het plaatje direct herkenbaar.

Decoratief pronkstuk

Het levert een tafereeltje op van 21 centimeter hoog, 31 centimeter breed en 17 centimeter lang. Waar de papegaaien uit januari vooral bedoeld waren om op te hangen, is de ijsvogel van LEGO dus vooral een pronkstuk om neer te zetten.

Ook tof: je kunt de kop en klauwen van de vogel zo poseren als je zelf wil.
LEGO Icons 10331 Kingfisher Bird wordt al vanaf 1 februari geleverd, dus je kunt je vogelcollectie al zeer binnenkort uit gaan breiden.

Prijskaartje valt mee

Het prijskaartje valt met 49,99 euro op zich ook enigszins mee, zeker vergeleken met de exorbitant geprijsde Marvel-set die LEGO eerder deze week lanceerde. Bouw ze!

LEGO Icons 10331 Kingfisher Ijsvogel
Een echte ijsvogel (Afbeelding: photasticlab | Unsplash)

Over LEGO gesproken: check ook de toffe bijbel die het bedrijf later dit jaar uit gaat brengen, met daarin een reis door de rijke geschiedenis van LEGO, vol iconische sets en trivia. Is het al bijna kerst?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.