Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 31 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO breekt eigen record met historische museum-bouwset

We gaan terug in de tijd met een gloednieuwe Modular Buildings-set van LEGO: het Natural History Museum. En ja, er is weer eens een record gebroken! Dit is het grootste modulaire gebouw tot nu toe.

Van Samsung en Apple tot BMW: vrijwel elk grote merk heeft wel een flagship line. Een serie producten die het beste (en duurste) wat het merk te bieden heeft vertegenwoordigt. Een visitekaartje.

LEGO Modular Buildings

In het geval van LEGO is het lastiger om een dergelijke lijn aan te wijzen, maar een van de meest voor de hand liggende kandidaten is de Modular Buildings-collectie. Dat is een lijn aan gebouwen die al sinds 2007 loopt, met elk jaar nieuwe pareltjes voor volwassenen. Van een boekenwinkel tot een politiebureau: LEGO brengt telkens weer omvangrijke en zeer gedetailleerde gebouwen uit, die je aan elkaar kunt koppelen om je eigen straat of zelfs stad te bouwen. Zelfs de interieurs zijn gedecoreerd.

Ondertussen zijn er maar liefst zeventien officiële modular buildings, die letterlijk en figuurlijk qua designs op elkaar aansluiten. Sets uit de serie die niet meer geproduceerd worden stijgen steevast behoorlijk in waarde. Een complete collectie is ondertussen vele duizenden euro’s waard.

LEGO Icons 10326 Natural History Museum

Een mooie traditie dus, die ook anno 2023 nog springlevend is. LEGO heeft namelijk zojuist de nieuwe Modular Building onthuld: LEGO Icons 10326 Natural History Museum. Een, zoals de naam al doet vermoeden natuurlijk, museum.

LEGO Icons 10326 Natural History Museum
(Afbeelding: LEGO)

Voor 299,99 euro haal je 4.014 steentjes in huis, waarmee je een 31 centimeter hoog, 39 centimeter breed en 25 centimeter diep museum in elkaar zet. Daarmee is het opvallend genoeg het grootste modulaire LEGO-gebouw tot nu toe. Daar ben je dus wel even zoet mee. Je krijgt er zeven minifiguurtjes bij.

Pracht en praal, binnen en buiten

Aan de voorkant van het olijfgroene natuurgeschiedenis-museum bouw je een majestueuze trap, die naar twee dubbele deuren met grote, witte zuilen leidt. De bloesemboom, banieren en tuintjes zorgen voor een levendig geheel, in plaats van een grauw gebouw. Vooral het skelet van een brachiosaurus, die je zowel in het atrium als buiten het museum kunt tentoonstellen, is wat ons betreft een toffe toevoeging.

Ook binnen de dakramen en flinke koepel is er genoeg te bewonderen. Op de begane grond kun je exposities in elkaar gaan zetten, met erboven een verdieping die naast wetenschappelijke voorwerpen knipoogjes naar klassieke LEGO-sets bevat. Easter eggs voor de echte fans, dus. Helemaal bovenin het Natural History Museum bouw je het kantoortje van de conservator.

Slecht nieuws, prijskaartje en extraatjes

Is er dan ook slecht nieuws? Soort van. De grootste Modular Building tot nu toe laat namelijk nog wel even op zich wachten: LEGO Icons 10326 Natural History Museum wordt vanaf 1 december geleverd. Je kunt de imposante set nu alvast voor 299,99 euro pre-orderen. Dan krijg je er, mits je op tijd toeslaat, twee ‘gratis’ cadeautjes bij: LEGO 40599 Houses of the World 4 en 40659 Mini Steamboat Willie.

LEGO Icons 10326 Natural History Museum
LEGO Icons 10326 Natural History Museum (Afbeelding: LEGO)

Behoefte aan iets goedkopere sets? Dan hebben we alvast een lijstje met de tofste kerst-sets van dit jaar voor je klaar staan. Perfect voor het gure weer als decoratie, of als inspiratie voor pakjesavond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.