Jana Witteman
Jana Witteman Rijk en Beroemd 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo rijk moet je zijn om de Quote 500 te halen in 2023

Een plaats in de Quote 500 van 2023 is niet voor iedereen weggelegd. Ook dit jaar moet een aantal rijkeluislieden plaatsmaken voor nieuwe gegadigden op de lijst. Zo hoog is het minimale vermogen dat je moet bezitten.

Een van de grote verliezers van 2023: de broers Carlier, die luisteren naar de namen Ties en Taco. Fietsbedrijf VanMoof moest het speelveld verlaten en daarmee leveren de broers hun plaats op de lijst in.

Minimaal vermogen voor de Quote 500 in 2023

Om in 2023 je naam in de Quote 500 terug te vinden, is er een vermogen van 125 miljoen euro nodig. Vorig jaar maakte je nog kans met 5 miljoen euro minder in de portemonnee. Toen was de ondergrens gelijk aan 120 miljoen euro.

Het totale vermogen van de rijkste Nederlanders is gestegen met 4,7 procent gestegen tot een record bedrag. Bij elkaar bezitten deze vermogende Nederlanders 241 miljard euro. Daarmee telt Nederland ook een groter aantal miljardairs dan ooit. Waar er vorig jaar nog 47 Nederlandse miljardairs leefden, zijn er dit jaar 51 personen die zichzelf miljardair mogen noemen.

De rijkste Nederlanders

Niet geheel verrassend: Charlene de Carvalho-Heineken domineert net als vorig jaar de lijst. Het vermogen van deze Heineken erfgename wordt dit jaar geschat op 12,6 miljard euro. Daarmee levert ze toch een klein stuk van haar vermogen in ten opzichte van vorig jaar. Toen werd zij door Quote 500 nog geschat op 12,8 miljard euro. Lees hoeveel Jezus Christus had moeten verdienen vanaf zijn 18e tot nu om dat vermogen te vergaren.

Carvalho-Heineken wordt gevolgd door Ralph Sonneberg, oprichter van Luxaflex. Zijn vermogen is dit jaar 6,2 miljard euro. De derde plaats wordt gevuld door Frits Goldschmeding, oprichter van Randstad. Hij heeft een vermogen van 5,8 miljard euro. Prins Bernard vindt zijn naam terug op plaats 500 op de lijst. De pandjesprins heeft zijn vermogen te danken aan zijn rol als huisjesmelker en softwarebedrijf Levi9.

Vermogende BN’ers

Opnieuw is John de Mol de rijkste zogenoemde bekende Nederlander in de Quote 500 van 2023. Dit jaar moet hij het doen met een 19e plaats en zijn vermogen wordt geschat op 2 miljard euro.

De best betaalde artiesten van 2023 winnen het van voetballers

Naast De Mol is er ook een plaats gereserveerd voor Joop van de Ende. De theaterproducent staat op plek 30 op de lijst met een vermogen van 1,6 miljard euro. Ook Max Verstappen en dj Tiësto behoren tot de meest vermogende beroemdheden van Nederland. Verstappen staat op plaats 428 met een vermogen van 150 miljoen euro. Tiësto gaat hem voor op plaats 332 met een vermogen van 190 miljoen euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.