Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Magic Johnson is nu officieel miljardair dankzij deze aandelen

Voormalig basketbalster Magic Johnson is door Forbes officieel uitgeroepen tot miljardair. Hij is volgens het zakentijdschrift pas de vierde atleet die tot de exclusieve club toetreedt, en dat is vooral te danken aan zijn aandelen.

Het zakenblad schat Johnsons vermogen nu op ongeveer op 1,2 miljard dollar. Op het moment van schrijven is dat 1,13 miljard euro.

Magic Johnson miljardair door aandelen

Magic Johnson heeft investeringen in tal van bedrijven, waaronder eigendomsbelangen in verschillende sportteams. Maar Forbes zegt dat zijn aandelen in een levensverzekeringsmaatschappij het grootste deel van zijn rijkdom bevatten.

De 64-jarige basketbal-legende had een van de meest iconische carrières in de geschiedenis van de NBA, voordat hij in 1996 met pensioen ging. Maar het meeste geld verdiende hij buiten de sport. Volgens Forbes verdiende Magic Johnson slechts 40 miljoen dollar met zijn NBA-carrière.

Slimme aandelen, maar geen Nike

Magic Johnson is eigenaar van drie sportteams in Los Angeles, waaronder de Los Angeles Dodgers van de MLB. Buiten de sport heeft hij investeringen in Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness en de levensverzekeringsmaatschappij EquiTrust.

charles barkley, magic johnson, miljardair, nba
Magic Johnson (LA Lakers) in duel met Charles Barkley (Phoenix Suns) (Afbeelding: ANP)

De legende, over wie onlangs ook een heerlijke serie op HBO Max is gemaakt, zegt dat hij eerder miljardair had kunnen worden als hij geen aandelen in Nike had afgewezen toen hij in de jaren 70 in de NBA begon. In plaats daarvan ging hij in zee met Converse, dat hem 100.000 dollar per jaar bood. Niet veel later sprong Nike op Michael Jordan.

“Mijn familie had geen geld, dat is iets wat ons soms pijn deed. Als je niet van geld komt, weet je het niet. Ik wist toen niet eens wat aandelen waren”, zei Magic Johnson eerder dit jaar in de podcast All The Smoke. “Dus ik liet de aandelen links liggen. Kun je je dat voorstellen? Na 45 jaar waren die aandelen nu 5 miljard dollar waard zijn geweest.”

Magic Johnson in club van vier

De kersverse miljardair voegt zich in een select clubje die eerder al deze financiële mijlpaal haalden. Dat zijn NBA-spelers Michael Jordan en Lebron James en golfer Tiger Woods, aldus Forbes.

Check ook de drie aandelen waar Warren Buffett jaarlijks 3 miljard aan verdient.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.