Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Serie over LA Lakers-dynastie in jaren 80 is bejubelde wereldhit

Seizoen 2 van Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is de absolute HBO Max-hit van nu. Geen documentaire zoals The Last Dance, maar een gespeelde serie met Quincy Isaiah als Magic Johnson.

The Last Dance, over Michel Jordan en zijn hegemonie met de Chicago Bulls, was de beste basketbaldocumentaire ooit is. Nu menen veel mensen dat HBO Max de beste basketbalserie ooit in huis heeft. Oordeel vooral zelf, maar dat dit een heerlijke show is, staat buiten kijf.

Winning Time: The Rise of the LA Lakers Dynasty op HBO Max

Deze serie vertelt de verhalen van de professionele en persoonlijke levens van de Los Angeles Lakers uit de jaren 80, een van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën in de sportwereld. Het team luidde een nieuw tijdperk in, zowel op als buiten het veld.

In de eerste aflevering van Winning Time zet zakenman Jerry Buss (John C. Reilly) zijn vermogen in om in 1979 de Los Angeles Lakers te kopen. De coach van het team, Jerry West (Jason Clarke ), staat te trappelen om Earvin Johnson (Quincy Isaiah) in dienst te nemen, die moet beslissen of hij klaar is om zijn bijnaam ‘Magic’ waar te maken. Vervolgens wordt je via verschillende persoonlijke verhalen door de successen van de gouden jaren 80 geloodst. Andere bekende basketbaliconen die centraal staan in The Rise of the LA Lakers Dynasty zijn onder anderen Norm Nixon (Rob Morgan) en Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes).

Sinds augustus 2023 zijn de eerste twee afleveringen van seizoen 2 te zien. Ook weer met een grote rol voor Magic Johnson en wederom slaat de serie aan bij het grote publiek.

Massaal bekeken én bejubelde serie

Sportsuccessen naspelen met acteurs is een lastig karwei, want het oogt al snel gekunsteld. De makers van deze HBO Max-serie zijn er echter in geslaagd. Niet alleen is Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty wereldwijd de best bekeken HBO Max-serie, de show wordt ook nog eens goed beoordeeld door het publiek en filmcritici.

Op Rotten Tomatoes scoort de serie over de LA Lakers 85% onder professionele recensenten en 86% onder het publiek. Seizoen 2 scoort tot nu toe 87% onder critici. Dat is hoog. IMDb geeft de HBO Max-serie een rating van 8,2 uit 10.

Duidelijk: kijken. Het nieuwe seizoen van de serie over de LA Lakers is nu te streamen op HBO Max,

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.