Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 22 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze drie aandelen keren Warren Buffett 3 miljard per jaar uit

Warren Buffett hengelt een hersenkrakende 6,1 miljard dollar aan dividenden binnen per jaar. Sterker nog, bijna de helft daarvan komt uit slechts drie aandelen. En nee, Apple maakt er geen deel van uit.

Eerder kon je bij Manners al lezen welke zeven aandelen 80 procent van zijn portfolio uitmaken. En samen met de vijf boekentips van de beursgoeroe ben je intussen zelf een volleerde Wall Street-koning. Maar nu je voldoende rendement uit de hersenpan van Warren Buffet hebt gehaald, wordt het tijd om in te zoomen op de aandelen die hem fikse dividenden uitkeren.

Drie aandelen van Warren Buffett voor 3 miljard

Sinds Warren Buffett zo’n 60 jaar geleden de leiding nam over Berkshire Hathaway, groeide de investeringsmaatschappij uit tot het zesde grootste bedrijf ter wereld qua marktwaarde. Dankzij het Orakel van Omaha steeg de waarde van een aandeel in de beleggingsfirma met 28.701 (!) procent sinds de publieke beursgang. En een van de grootste redenen voor het succes is de voorliefde van de CEO om te investeren in traditionele bedrijven die dividenden uitkeren.

Dit zijn de drie aandelen waaruit Warren Buffet jaarlijks de helft van zijn 6 miljard dollar aan dividenden krijgt.

Chevron

Berkshire Hathaway bezit momenteel 28 miljard dollar aan aandelen in gas- en oliegigant Chevron. Warren Buffett verwacht dus niet dat de benzineprijzen snel zullen dalen. Als de beursportfolio hetzelfde blijft, zal er ruim een miljard dollar aan dividenden worden uitgekeerd in 2023.

aandelen warren buffett 3 miljard per jaar chevron
(Afbeelding: Google Finance)

Occidental Petroleum

De 92-jarige beursdinosaurus zal meer dan waarschijnlijk geen gevolgen van klimaatverandering ondervinden. In ieder geval zal het Warren Buffett duidelijk worst wezen. Berkshire Hathaway bezit ongeveer 10 miljard dollar aan aandelen in Occidental Petroleum om er in 2023 net geen miljard dollar aan dividenden uit te ontvangen. Zowel Chevron als Occidental Petroleum halen het grootste deel van hun inkomen uit het winnen en verkopen van ruwe olie.

aandelen warren buffett 3 miljard per jaar Occidental Petroleum Corp
(Afbeelding: Google Finance)

Bank of America

Ook al houdt de CEO wel van een ‘pump & dump‘, Warren Buffet is over het algemeen niet te spreken over crypto-valuta en hij zweert bij een klassieke financiële structuur van de economie. Vandaar ook dat Berkshire Hathaway 31 miljard dollar aan aandelen bezit in Bank of America, de tweede grootste bank ter wereld qua marktkapitalisatie. Ook hieruit haalt de investeringsfirma net geen miljard dollar aan dividenden in 2023.

aandelen warren buffett 3 miljard per jaar bank of america
(Afbeelding: Google Finance)

Check ook de grootste beleggersfouten die je als een beginner op de beurs kan maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.