Felix Decavel
Felix Decavel Investeren & Beleggen 3 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

80% van portfolio Warren Buffett bestaat uit deze 7 aandelen

Inflatie, help! In plaats van je geld op de spaarrekening te laten staan en de verminderende waarde ervan met zienderogen gade te slaan, kun je het ook beleggen. Dat doet de bank toch al met je zuurverdiende centen – zonder je te laten meegenieten van de winst – dus kun je het evengoed zelf doen. Tips nodig? Dit zijn de 7 grootste aandelen van beursgoeroe Warren Buffett, die 80% van zijn portfolio beslaan.

Als rijk worden één van je voornemens is voor het nieuwe kalenderjaar, kan het geen slecht idee zijn om een blik te werpen op de aandelenportfolio’s van succesvolle beleggers. Hoe dan ook is er na het rampjaar van 2022 wederom hoop voor beursspeculanten. Maar wat zijn op dit moment de grootste aandelen in het bezit van Warren Buffett, één van de meest succesvolle Wall Street traders aller tijden?

De grootste aandelen van Warren Buffet

Even ter verduidelijking: deze aandelen behoren op papier toe aan Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett. Te beginnen met de grootste beet uit de appel.

Apple

Ondanks dat Apple geen al te best jaar voor de dag kon leggen, behoudt Warren Buffet nog steeds het vertrouwen in de techgigant. Bijna 40 procent van zijn beursportfolio bestaat uit Apple-aandelen.

 

Bank of America

Buffetts liefde voor bankaandelen is het afgelopen jaar wat afgenomen. Hij blijft echter een fan van Bank of America. Het aandeel maakt 10,8% uit van Berkshire’s portefeuille.

Chevron

Chevron staat op nummer 3 met 9,6% van de totale portefeuille van Berkshire Hathaway. Warren Buffett heeft zwaar ingezet op de olie- en gasgigant en die inzet heeft tot nu toe goed uitgepakt. Chevron’s aandelen stegen fors in 2022.

Coca-Cola

Coca-Cola is al decennialang een favoriet drankje en bedrijf van Warren Buffett. Op dit moment maken zijn softdrink-aandelen 8,1 procent uit van zijn portfolio.

American Express

American Express is een andere oude favoriet van Warren Buffett. Van de totale portefeuille van Berkshire is 7 procent belegd in het Credit Card-bedrijf. En ook al was 2022 een slecht jaar voor het aandeel, de prijskoers van Amex presteerde beter dan de markt als geheel.

Kraft Heinz

Berkshire Hathaway heeft een belang van 26,6% in Kraft Heinz. Dat is genoeg voor 4,2% van de totale portefeuille van het conglomeraat. Het is ook genoeg om Kraft Heinz als dochteronderneming op Berkshire’s – belachelijk ouderwetse – website te vermelden. En hoewel het aandeel van Kraft Heinz (van de tomatenketchup inderdaad) de afgelopen tien jaar over het algemeen slecht heeft gepresteerd, behoort het tot een van de winnaars in 2022 voor Warren Buffett.

Occidental Petroleum

De waardering voor Occidental Petroleum is in 2022 meer dan verdubbeld. Dat maakte het niet alleen het best presterende aandeel van het jaar voor Buffett (goed voor 4 procent van zijn portfolio), maar ook de grootste winnaar in de S&P 500.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.