Jana Witteman
Jana Witteman Rijk en Beroemd 18 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

De best betaalde artiesten van 2023 winnen het van voetballers

Zomer 2023 ligt inmiddels achter ons, maar de muziek klinkt nog na. Artiesten als Taylor Swift, Ed Sheeran en Beyoncé maken dit jaar een wereldtournee. En dat levert hen een behoorlijke klap geld op. Dit verdienen de best betaalde artiesten der aarde aan hun tour in 2023.

Ondanks de enorme kosten die gepaard gaan met een wereldtournee, schat Forbes de netto opbrengsten voor de top-10 grootste artiesten van 2023 op een bedrag van 1 miljard dollar.

Best betaalde artiesten 2023

Ruimschoots op de eerste plaats van grootverdieners in de muziekindustrie staat Taylor Swift. Beyoncé volgt haar op en ook Ed Sheeran verdient een dikke boterham. Als je dacht dat voetballers grootverdieners waren, dan heb je deze duizelingwekkende lijst met best betaalde artiesten nog niet gezien.

1. Taylor Swift (33) ‚Äď The Eras Tour

Aantal shows: 56
Bruto opbrengst: 780 miljoen dollar
Inkomen: 305 miljoen dollar

Concertkaarten tegen een prijs van 253 dollar konden haar fans niet tegenhouden: de Swifties staan voor haar in de rij. Dit jaar hebben al 3 miljoen fans haar live mogen aanschouwen en dat heeft een aardige zak geld opgeleverd. De 33-jarige Amerikaanse verdiende dit jaar al ruim 300 miljoen dollar.

2. Beyonc√© (42) ‚Äď Renaissance World Tour

Aantal shows: 46
Bruto opbrengst: 460 miljoen dollar
Inkomen: 145 miljoen dollar

Beyoncé behoort al jaren tot de best betaalde artiesten op deze planeet. Haar Renaissance Tour zal niemand zijn ontgaan. Ze heeft dit jaar 46 shows in twaalf verschillende landen op haar naam staan, bij elkaar goed voor een opbrengst van 579 miljoen dollar.

3. Ed Sheeran (32) ‚Äď +‚Äď=√∑x Tour

Aantal shows: 41
Bruto opbrengst: 240 miljoen dollar
Inkomen: 110 miljoen dollar

De Britse Ed Sheeran is sinds 2011 niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Dit jaar speelde hij al 41 shows, samen goed voor een opbrengst van 240 miljoen dollar. En fans kunnen hun hart ophalen: onlangs bracht Sheeran het album Autumn Variations uit en als kers op de taart is hij van plan een album uit te brengen voor ieder seizoen.

4. Coldplay ‚Äď Music of the Spheres World Tour

Aantal shows: 43
Bruto opbrengst: 275 miljoen dollar
Inkomen: 85 miljoen dollar

De Music of the Spheres tour van Coldplay was goed voor zo’n 275 miljoen dollar. Toch is er de nodige oproer ontstaan tussen Coldplay en hun voormalig manager. En je raadt het al: dat gaat over geld. Dave Holmes eist 10 miljoen pond van de band. Je kunt het altijd proberen bij een van de best betaalde artiesten ter wereld in 2023.

5. P!nk (44) ‚Äď Summer Carnival

Aantal shows: 37
Bruto opbrengst: 300 miljoen dollar
Inkomen: 85 miljoen dollar

P!nk was dit jaar niet alleen te bewonderen tijdens haar Summer Carnival Tour, maar was ook één van de hoofdartiesten op Pinkpop. Wat P!nk aan haar bezoek aan Landgraaf heeft verdiend is niet bekend, maar haar tour heeft dit jaar al 300 miljoen dollar opgebracht.

Er zijn vrouwen die eens omkijken naar de inkomsten van Beyoncé én Taylor Swift. Maak kennis met de tien rijkste vrouwen op aarde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.