Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 11 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert met Concorde de grootste vliegtuig-bouwset ooit

LEGO heeft de bouwset van een iconisch vliegtuig onthuld, het grootste in de geschiedenis van de Deense speelgoedfabrikant. Jawel, je kunt straks de Concorde bouwen. En de prijs valt mee, helemaal vergeleken met een vlucht met het supersonische passagiersvliegtuig van weleer.

Er zijn in het verleden slechts twintig van deze gestroomlijnde kisten gebouwd. De Concorde vloog voor het eerst in 1969 en maakte zijn laatste vlucht op 26 november 2003. Ook al kon je op één dag heen en weer naar New York om zaken te doen, zelfs voor zakenreizigers was een vliegticket in dit iconische luchtschip te duur. Heen en weer naar New York vanuit Londen kostte 11.000 euro.

Nieuwe Concorde-bouwset van LEGO

Dan stelt de 199 euro voor deze prachtige bouwset inderdaad niet zo veel voor. Ook niet als je de set vergelijkt met deze recente bouwsets.

Maar genoeg over geld. Deze LEGO-bouwset is een zeer gedetailleerde replica van de Concorde. Net als het originele Engels-Franse passagiersvliegtuig heeft dit bouwwerk een kantelbare hangende neus, een werkend landingsgestel, een intrekbaar staartwiel, deltavleugels met beweegbare elevons en scharnierende boven- en onderroeren. Het vliegtuig beschikt ook over een toegankelijk zitgedeelte en wordt geleverd met een standaard om het neer te zetten in de vlieg-, start- of landingsmodus.

Grootste vliegtuig-set ooit

Met 2.083 steentjes en een afmeting van 15 centimeter (hoogte) bij 17 centimeter (breedte) bij 105 centimeter (lengte) is het bovendien de grootste vliegtuig-bouwset ooit van LEGO. Althans, uit de realistische wereld. Zo is de Millennium Falcon uit Star Wars met 7.541 steentjes wel een stuk groter, maar overigens niet langer.

De Concorde-bouwset van LEGO is vanaf 7 september 2023 te koop voor 199 euro. Meer van de auto’s? Check dan deze nieuwe bouwsets.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.