Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO pimpt interieur Marvel-fans met eerbetoon aan Spider-Man

Marvel-fans, hopelijk hebben jullie nog een leeg stukje muur over, want LEGO heeft zojuist een kunstwerk onthuld dat je waarschijnlijk direct in huis wil halen: LEGO Art 31209 The Amazing Spider-Man.

Pijnlijk: de beste Marvel-film van de afgelopen jaren komt niet uit de koker van Marvel Studios, maar die van Sony Pictures. Spider-Man: Across the Spider-Verse is een kleurrijke explosie aan creativiteit. Een effectief argument dat animatie het ultieme medium voor comic-adaptaties is.

LEGO Art 31209 The Amazing Spider-Man

Sowieso is 2023 het jaar van Spider-Man, want er zitten nog veel meer films en series omtrent de iconische superheld in de pijplijn. En wie staat er altijd vooraan de rij om mee te liften op grote franchises? Precies: LEGO. En hoe, want ook dit keer hebben de Denen er weer een kunstwerk van gemaakt.

Letterlijk zelfs. Een deze week onthulde Amazing Spider-Man-set van LEGO is namelijk de nieuwste set uit de vrij recente Art-serie van het merk. Met 2099 kleine steentjes zet je een schilderij van Spidey in elkaar. In tegenstelling tot de vorige Art-modellen doe je dat echter niet in mozaïek-vorm. Dit kunstwerk is extra dynamisch, want LEGO is 3D gegaan.

LEGO Art 31209 The Amazing Spider-Man Marvel
🕷 (Afbeelding: LEGO)

Spidey gaat 3D

Dat zit zo: populaire Art-modellen zoals die van Harry Potter en Star Wars waren gewoon platte plaatjes, die je in elkaar zette met pixels, als het ware. Dit keer komt Spider-Man echter de lijst van het schilderij uit gekropen. Zijn handen heeft ie al om de witte lijst zitten, en zijn hoofd steekt ook uit. Alsof Peter Parker een raam in klimt, jouw huiskamer binnen. Mooi detail: je kan zelfs zijn hoofd draaien, en zo bepalen waar de Marvel-held heen kijkt. Het gebruik van gladde, ronde steentjes voor de groene achtergrond levert een gestippelde look op die direct doet denken aan de oude print-technieken van comics. Nostalgisch!

LEGO Art 31209 The Amazing Spider-Man Marvel
🕷 (Afbeelding: LEGO)

Easter-egg en prijskaartje

Daarnaast hebben de ontwerpers van LEGO nog een knipoog naar de stripgeschiedenis in het kunstwerk verwerkt. Fans kunnen vijftien kleine spinnetjes in het doek spotten, een verwijzing naar de strip Amazing Fantasy 15, de comic waarin Peter-Man zijn debuut maakte in de zomer van 1962.

Pure kunst dus, maar net zoals bij echte kunst mag dat wel wat kosten. 199,99 euro om precies te zijn, in het geval van LEGO Art 31209 The Amazing Spider-Man. Het 54 centimeter hoge en 41 centimeter brede kunstwerk is vanaf 1 augustus beschikbaar. Over nostalgie gesproken: check ook LEGO’s recent uitgebrachte eerbetoon aan Pac-Man!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.