Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De perfecte hot hatch-occasion kost minder dan een Volkswagen Polo

In Nederland zijn we dol op hot hatchbacks. Snel, praktisch en toch compact. De hot hatch-occasion die wij nu hebben gevonden is perfect en hij kost ook nog eens minder dan een Volkswagen Polo. We hebben het over de BMW M135i, een retesnelle 1-Serie

Eerder schreven we al over drie betaalbare hot hatch-occasions en daarin werd ook een BMW 1-Serie genoemd. Toen ging het echter over een oudere BMW 130i. Een leuke tweedehands auto, maar deze BMW M135i-occasion is op elk vlak beter. Het is dan ook niet voor niets dat we dit de perfecte hot hatch durven noemen.

BMW M135i als oersterke hot hatch

BMW is de enige autofabrikant die ooit een zes-in-lijn in zijn compacte hatchback heeft gehangen. Bovendien gaat het vermogen naar de achterwielen, wat het een lekker speelse auto maakt. De zojuist genoemde 130i-occasion heeft bijvoorbeeld een 3.0-liter zescilinder met 265 pk onder de kap. Deze modernere BMW M135i doet daar nog een schepje bovenop in de vorm van een turbo. Daarmee levert het blok 320 pk en 450 Nm aan koppel. Serieus vermogen voor een compacte auto uit het C-segment. Het exemplaar uit 2013 dat wij vonden heeft ook nog eens een handgeschakelde versnellingsbak. Daarmee staat deze hot hatch garant voor puur rijplezier.

Een ander voordeel is dat de BMW niet heel extreem oogt, waardoor je zelfs je niet-autoliefhebbende partner er eenvoudig van moet kunnen overtuigen dat dit een geschikte gezinsauto is. Het is de vijfdeursuitvoering, dus de kids til je gemakkelijk achterin en met 360 liter aan kofferbakruimte kan zelfs je trouwe viervoeter mee. Daarnaast is deze BMW M135i-occasion van alle gemakken voorzien. Zo heeft de hot hatch onder meer verwarmde voorstoelen, een automatisch dimmende binnenspiegel en een Harman Kardon-audiosysteem.

Prijskaartje van deze occasion

De zojuist omschreven BMW M135i heeft iets minder dan 125.000 kilometer op de klok en er hangt een prijskaartje aan van net geen 25 mille. Klinkt als veel geld, maar het is minder dan je kwijt bent aan een nieuwe Volkswagen Golf. Daar betaal je minstens 27.890 euro voor. Keuze snel gemaakt, toch? Zonder handbak en met meer kilometers heb je deze generatie BMW M135i overigens ook al voor veel minder geld.

Er is iets héél vreemds aan de nieuwe BMW X1 M35i

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.