Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 2 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

LEGO Art onthuld: stijlvolle kunst voor volwassenen, van Star Wars tot Beatles

Onlangs zetten we toffe LEGO sets voor volwassenen op een rijtje. Daar kunnen we nu prachtige kunst aan toevoegen: LEGO Art.

Dankzij de Deense speelgoedfabrikant kun je namelijk binnenkort pop-iconen ophangen in je huis, van Darth Vader en Iron Man tot de Beatles.

LEGO Art

Gisteren heeft het bedrijf een nieuwe serie aan portretten aangekondigd voor volwassenen. Elke set bestaat uit kleine gekleurde nopjes en een canvas, waardoor jij je eigen kunstwerk in elkaar kunt zetten.

Een therapeutisch klusje, met prachtige pixel-art als resultaat. Er zijn vier verschillende sets aangekondigd: Andy Warhol’s Marylin Monroe, portretten van The Beatles, Iron Man en slechteriken uit Star Wars.

Veelzijdig

Elk portret kan op verschillende manieren in elkaar gezet worden. Er is dus maar één The Beatles set, maar door de vele gekleurde nopjes kun je zelf kiezen welke Beatle je gaat bouwen. Of je koopt er vier en je bouwt de complete band.

In het geval van de Star Wars set gaat het zelfs nog verder. Je kunt zelf kiezen welke Sith je bouwt, of je koopt er meerdere en je bouwt één groot majestueus portret van Darth Vader. Hetzelfde geldt voor Iron Man. Prachtig.

Echte Star Wars fans willen uiteraard Darth Maul, Darth Vader én Kylo Ren ophangen in hun woonkamer.

Afbeeldingen: LEGO

Soundtracks en slecht nieuws

LEGO heeft zelfs speciale soundtracks voor tijdens het bouwen van de kunstwerken, om het therapeutische effect naar een nog hoger niveau te tillen.

Al met al lijkt het een briljante zet van het speelgoedmerk. De LEGO Art sets zien er stuk voor stuk zo goed uit dat ze niet alleen het bouwen waard zijn, maar dat je ze waarschijnlijk ook als kunst op wilt hangen.

Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. De serie komt eerst naar Amerika, vanaf 1 augustus. Daar gaan de sets 120 dollar per stuk kosten. Over een verdere lancering in andere landen is helaas nog niks bekend.

Check hier alle LEGO Art sets, inclusief een aantal toffe video’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
LEGO Art onthuld: stijlvolle kunst voor volwassenen, van Star Wars tot Beatles
Sluiten