Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 21 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Van kerst tot Avatar: de 8 tofste nieuwe LEGO-sets van oktober

LEGO is begonnen met de opmars naar de feestdagen, en dat kun je merken ook. De gloednieuwe sets vliegen je om de oren. Vooral oktober heeft tot nu toe veel toffe sets voortgebracht.

We zetten onze favorieten op een rijtje.

De beste LEGO-sets van oktober

Van een sfeervolle uitbreiding van je kerstdecoratie tot de op Avatar 2: we nemen je mee door de nieuwe releases van de Deense speelgoedfabrikant. Pak je verlanglijstje er maar bij!

LEGO Christmas High Street

Het is pas oktober, maar vergis je niet: over pakweg zeven weken sta je alweer een kerstboom op te tuigen. LEGO schiet je alvast te hulp bij het decoreren van je huis, met een gloednieuwe set in een langlopende traditie. Je kunt je LEGO-kerststad namelijk uit gaan breiden met een winkelstraatje. Compleet met een muziekwinkel, speelgoedwinkel en wat appartementen. De fabrikant heeft zelfs instructies voor het motoriseren van de tram, die de bijgeleverde minifiguurtjes weer thuis brengt op kerstavond. Enig tafereeltje, waarmee we je uitgebreid kennis laten maken in dit artikel.

Prijs: 99,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO Winter Village 10308 Holiday Main Street kerst
🎄 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars The Razor Crest

Februari gaat het derde seizoen van The Mandalorian van start. Gelukkig is Andor een zoethouder van formaat, misschien zelfs wel beter dan de show van Baby Yoda. Voor de echte Star Wars-fans heeft LEGO een gloednieuwe Ultimate Collectors Set uitgebracht: een 72 centimeter lange replica van de Razor Crest. Het ruimteschip waarin Mando rondvliegt in de Disney+ Original. Een bouwuitdaging van formaat, letterlijk en figuurlijk.

Prijs: 599,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO The Mighty Bowser

LEGO-fans klagen al jaren dat het merk zich te veel op gelicenseerde sets zou focussen. Marvel, Star Wars, Avatar: dat soort spul. Dergelijke sets doen nog een schepje bovenop de al pittige prijskaartjes van LEGO, doordat bijvoorbeeld Disney ook betaald moet worden. Toch staan steevast dergelijke modellen in de toplijstjes met bestverkochte sets, dus het Deense merk zal er niet snel mee ophouden. In de recent gelanceerde Super Mario-lijn is het nu tijd voor een losstaande set die niet misstaat in je boekenkast of op je bureau: Mighty Bowser. De iconische schurk uit de videogames van Nintendo is een must-have.

Prijs: 269,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO Bowser Nintendo
(Afbeelding: LEGO)

LEGO The Office

Over gelicenseerde sets gesproken: ook The Office is in een LEGO-jasje gestoken, al is dat dit keer de schuld van de fans zelf. We hebben het namelijk over een Ideas-set, gebaseerd op het ontwerp van een consument. Je kunt met 1164 steentjes het Scranton-kantoor van Dunder Mifflin nabouwen. Inclusief vijftien minifiguurtjes. Van Michael en Dwight tot Pam en Angela: je kunt je favoriete afleveringen van de sitcom eindeloos na bouwen en/of spelen. Mooi detail: de meeste minifiguurtjes hebben twee gezichten, zodat je afhankelijk van je gewenste scène de gezichtsuitdrukking aan kunt passen.

Prijs: 119,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO The Office 21336 | Ideas | Officiële LEGO® winkel NL
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Black Panther

Marvel-fans kunnen hun huis om gaan toveren tot een museum met deze indrukwekkende buste. Het is lang niet de eerste die LEGO heeft uitgebracht, maar wel de meest imposante. Voor het pittige bedrag van 349,99 krijg je een 46 centimeter hoge replica van de borst, armen en het masker van de Black Panther. De versie van T’Challa dus, precies op tijd voor het aankomende Black Panther: Wakanda Forever. Een prachtig eerbetoon aan Chadwick Boseman.

Prijs :349,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

lego, black panther 2, t challa, helm, borstbeeld, peperdure bouwset, wakanda forever
🔥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Avatar Neytiri & Thanator vs. AMP Suit Quaritch

In oktober duikt LEGO ook volop in een andere megafranchise van Disney: Avatar. Na dertien jaar komt James Cameron in december met zijn langverwachte vervolg. Het startschot voor een flinke reeks aan vervolgen, overigens. Genoeg bronmateriaal dus om om te toveren tot plastic bouwsteentjes, en laat dat nou precies zijn wat LEGO heeft gedaan. We trappen de hype af met deze vrij compacte set. Met een AMP-suit kun je het regenwoud van Pandora gaan verkennen. Of, althans, dat kun je Colonel Miles laten doen, een van de hoofdpersonages uit de films. Wat deze set bijzonder maakt zijn de glow-in-the-dark elementen. Filmisch!

Prijs: 44,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Avatar Jake Sully & his Avatar

LEGO is door de crisis nog prijziger geworden. Sets onder de twintig euro worden steeds zeldzamer, maar ze bestaan nog! De Brickheadz-serie laat je dit keer hoofdrolspeler Jake Sully in zowel mensen als Na’vi-vorm. Een perfect cadeautje voor onder de kerstboom, of een mooie aanwinst voor jezelf ter decoratie van je thuiswerkplek.

Prijs: 19,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO viert Avatar 2: The Way of Water met vier toffe nieuwe sets
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Avatar Toruk Makto & Tree of Souls

Mag het wat jou betreft wel wat grootser? Dan heeft LEGO ook een omvangrijke Avatar-speelset voor je sinds deze maand. Met 1212 steentjes bouw je de Tree of Souls uit de films na. Houd er echter wel rekening mee dat deze set nadrukkelijk voor kinderen is ontworpen. Het ontwerp is duidelijk gericht op spelen, in plaats van bouwen.

Prijs: 149,99 euro
Sla je slag in de LEGO Store

LEGO avatar tree of Souls
🍿 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.