Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

14 emotionele reacties op vrouwelijke Black Panther in officiële trailer

De trailer van Black Panther 2 heeft veel teweeg gebracht op Twitter. In positieve zin, gelukkig. Ja, dat is ook mogelijk op het social media-platform dat Elon Musk tóch wel weer wil overnemen. Een compilatie van de reacties op de Marvel-film zonder wijlen Chadwick Boseman.

Het eerste deel van Black Panther is een Amerikaanse superheldenfilm in het Marvel Cinematic Universe uit 2018. In deze film, die ook al zo geprezen werd, worden meerdere verwijzingen gemaakt naar de principes van de Afrikaanse Ubuntufilosofie zoals vergeving, naastenliefde en eenheid.

Vervolg zonder Chadwick Boseman

In het eerste deel vertolkte Chadwick Boseman de rol van T’Challa / Black Panther, de koning van Wakanda. Maar in augustus 2020 overleed de acteur aan de gevolgen van darmkanker. Eigenlijk niemand wist van zijn ziekte, dus zijn dood kwam aan als een shock in Hollywood.

Het praktische gevolg was dat Marvel op zoek moest naar een nieuwe koning van Wakanda, en inmiddels het geen nieuws meer dat dit een vrouw is geworden. LEGO verklapte onlangs met deze bouwset al dat Shuri, het zusje van T’Challa, de nieuwe Black Panther is. Al is er ook een theorie dat meerdere vrouwen het kostuum gaan dragen in de nieuwe Marvel-film. Chadwick Boseman komt overigens nog wel even voorbij in de trailer, op een billboard.

Eerste trailer Wakanda Forever

Er was al een eerste teaser van Black Panther: Wakanda Forever, zoals het tweede deel officieel heet. Nu is er een officiële trailer. Hierin is voor het eerst het nieuwe kostuum te zien van de zwarte vrouwelijke superheld.

Even het plot in het kort. De leiders van het koninkrijk Wakanda vechten om hun natie te beschermen tegen binnenvallende troepen in de nasleep van de dood van koning T’Challa. Een nieuwe dreiging komt uit de verborgen onderzeese natie Talokan.

Reacties op de vrouwelijke Black Panther

Naast de vrouwelijke Black Panther zijn Marvel-fans ook verrukt van het personage Prins Namor, gespeeld door Tenoch Huerta. De reacties op een rij. En vergeet Queen Ramonda niet.

Black Panther: Wakanda Forever gaat op 11 november in première.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.